Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Κένυας γιορτάζουν τα «Queermas»

20/12/2019
από
Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Κένυας γιορτάζουν τα «Queermas»
Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Κένυας γιορτάζουν τα «Queermas»

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Κένυας δημιούργησαν τα δικά τους Χριστούγεννα, που τα ονόμασαν “Queermas” , σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη μοναξιά και να γιορτάσουν αυτήν την περίοδο του χρόνου μαζί.

Ο όρος έχει περάσει και σε άλλες χώρες του κόσμου, κερδίζοντας όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Το “Queermas” , που γιορτάζεται και στην Κένυα, εκεί που το ομόφυλο σεξ εξακολουθεί να θεωρείται εγκληματική πράξη, δημιουργεί έναν χώρο ασφάλειας, οικειότητας και ελευθερίας.

Για μερικά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Κένυα, αυτή η περίοδος του χρόνου μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι μόνα τους, αν έχουν εκδιωχθεί ή φύγει από τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να περάσουν μόνα τους τα Χριστούγεννα.

Μία νεαρή γυναίκα, η Kioko, που πήγε στο “Queermas” πέρυσι, λέει πόσο πολύ αυτή η γιορτή έφερε κοντά τους ανθρώπους που συναντήθηκαν.

“Υπάρχει μια αίσθηση κοινότητας και διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις όλα εκείνα τα πράγματα, που έχεις συνηθίσει να κάνεις μεγαλώνοντας αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι ένας ασφαλής χώρος για εμάς και είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνα μας” .

Τα συναισθήματα απομόνωσης ήταν ιδιαίτερα ισχυρά για μερικά άτομα φέτος, επειδή τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας απεφάνθη ενάντια σε αγκτιβίστριες/στές, που αγωνίζονται για να ανατρέψουν το νόμο που απαγορεύει το ομόφυλο σεξ.

Το αδίκημα εξακολουθεί να τιμωρείται μέχρι και 14 χρόνια φυλάκισης, αν και δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν ποτέ καταδικαστικές αποφάσεις.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!