Αστυνομικοί φόρεσαν κουκούλα σε γυναίκα και την έδεσαν πισθάγκωνα

18/12/2019

Οργή προκαλεί η φωτογραφία-ντοκουμέντο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί, με μια γυναίκα να βρίσκεται σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι, δεμένη πισθάγκωνα και με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ γύρω της είναι περίπου επτά  αστυνομικοί που μετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν η φωτογραφία είναι από το υπό κατάληψη κτίριο ή κάποιο διπλανό, όπως επίσης και αν η γυναίκα που προσήχθη εμπλέκεται στις καταλήψεις.

«Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, στην Αθήνα, η οποία εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. «Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε», είπε ο άνδρας, σύμφωνα με τη σύζυγό του. Όπως η ίδια καταγγέλλει η ίδια, λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Τότε οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η γυναίκα είδε τον γιο της κάτω και πάνω του πόδι αστυνομικού. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και, όπως είπε η ίδια, «αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!