Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες

17/12/2019
από
Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες
Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε πολύ απλά και απερίφραστα ότι οι γυναίκες είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, φαίνεται ότι ο Ομπάμα πιστεύει πως αν περισσότερες γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο, τότε θα υπήρχε βελτίωση στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων.

Σε ομιλία του στη Σιγκαπούρη, ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά είναι «αδιαμφισβήτητα καλύτερες» από τους άνδρες. Μάλιστα, εντοπίζει την πηγή του προβλήματος στους ηλικιωμένους πολιτικούς άνδρες, που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Σε κλειστή εκδήλωση με θέμα την ηγεσία, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι όσο κυβερνούσε ήταν «απολύτως βέβαιος ότι, αν σε κάθε μία χώρα του κόσμου για δύο χρόνια αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση γυναίκες, θα βλέπαμε σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα […] στις συνθήκες ζωής και στα εισοδήματα» .

Σε ερώτησε σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική ηγεσία, απάντησε ότι θεωρεί πως το κάθε άτομο που αναλαμβάνει μία πολιτική θέση εξουσία οφείλει να αποσύρεται όταν πρέπει: «Είναι σημαντικό οι πολιτικοί ηγέτες να προσπαθούν να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους, ότι βρίσκονται εκεί (σε μία θέση εξουσίας) για να κάνουν μια δουλειά, αλλά δεν βρίσκονται εκεί για όλη τους τη ζωή, δεν είσαι εκεί για να θρέφεις με υπεροψία την εξουσία σου» .

Ο Μπαράκ Ομπάμα πλέον, μαζί με την σύζυγο του Μισέλ Ομπάμα ασχολούνται με το Ίδρυμα, που έχουν δημιουργήσει παρέχοντας συμβουλευτική ηγεσίας σε νεαρά άτομα σε όλον τον κόσμο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!