H Βρετανία έχει μάλλον το πιο γκέι κοινοβούλιο στον κόσμο

16/12/2019
από
Στη νέα Βουλή θα βρίσκεται και ο Elliot Colburn

Οι εκλογές της Πέμπτης στο Ηνωμένο Βασίλειο επισφράγισαν την επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία κλειδώνοντας το Brexit.

Πέρα όμως από τους πολιτικούς συσχετισμούς, η νέα Βουλή που ανέδειξαν οι Βρετανοί, ενδέχεται επίσης να είναι η πιο γκέι Βουλή στον κόσμο. Νέοι βουλευτές, στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, που εκπροσωπούν την εργατική τάξη και τις ιδέες της γενιάς τους.

Συνολικά 24 από τους βουλευτές των Τόρις είναι ανοιχτά γκέι ή bisexual – οι περισσότεροι από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Στις τάξεις των Εργατικών είναι επιπλέον 18 και, συνολικά στη νέα βουλή, εκτιμάται ότι εξελέγησαν περισσότερα από 50 άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Έλιοτ Κόλμπερν (φωτογραφία πάνω), 27 ετών, κέρδισε με μικρή διαφορά την έδρα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Καρσχάλτον – Γουάλινγκτον. Ενώ η καταμέτρηση δεν είχε καν τελειώσει, φίλησε τον σύντροφό του στο στόμα, έχοντας δεχθεί ομοφοβικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. «Ήθελα να δείξω ότι δεν θα τρομοκρατηθούμε, ούτε θα κρυφτούμε επειδή κάποιοι νιώθουν άβολα. Βοηθά τον κόσμο να καταλάβει ότι είμαστε όπως κάθε άλλο ζευγάρι».

Ο Antony Higginbotham, που αύριο κλείνει τα 30, είναι επίσης ανοικτά ομοφυλόφιλος, πήγε σε δημόσιο σχολείο και δούλεψε στο εθνικό σύστημα υγείας πριν εκλεγεί. «Είμαι όλα όσα δεν θα έπρεπε να είναι μία Τόρι», λέει η Dehenna Davison από το Μπίσοπ Όκλαντ, κόρη ενός λιθοξόου και μιας νοσοκόμας. Η Davinson ενσαρκώνει το τύπο μιας νέας βουλευτή των Συντηρητικών: έχει σπουδάσει σε δημόσιο σχολείο, ανήκει στην εργατική τάξη και είναι κοινωνικά φιλελεύθερη. Είναι μία από τους 8 Τόρις κάτω των τριάντα, που έχουν ονομαστεί τα «μωρά του Μπόρις» – έναν τίτλο που οι ίδιοι απορρίπτουν.

Η Dehenna Davison εξελέγη στο Μπίσοπ Όκλαντ

Η Dehenna Davison εξελέγη στο Μπίσοπ Όκλαντ 15.12.2019 Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί το BBC αποποινικοποιώντας τη μη πληρωμή τέλους για τηλεόραση Η 26χρονη ξέρει τι πάει να πει κακουχία. Η ζωή της άλλαξε όταν στα 13 της, ο πατέρας της σκοτώθηκε από χτύπημα στο κεφάλι. Η εφηβεία της σημαδεύτηκε από το δικαστήριο για την δολοφονία του και, όταν κέρδισε, τίμησε τη μνήμη του στον ευχαριστήριο λόγο της. «Ελπίζω ότι θα ήταν περήφανος κι ας μη το παραδεχόταν. Θα έλεγε “είσαι στους δυνατούς παίκτες τώρα; Πάλι μπορώ να σε κερδίσω στο Fifa” ή κάτι τέτοιο για να με προσγειώσει. Πρόσφατα χώρισε από τον 60χρονο σύζυγό της, επίσης Τόρι. Το ζευγάρι είχε παρουσιαστεί και στην εκπομπή Bride and Prejudice, για τα ζευγάρια που έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις για την ένωσή τους.

Πολλοί από τους νέους βουλευτές των Τόρις δεν έχουν καμία σχέση με τη ευρέως διαδεδομένη αντίληψη για την πλειονότητα των πολιτικών στο κόμμα. «Όλοι νομίζουν πως όλοι οι Συντηρητικοί βουλευτές πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία. Δεν ισχύει αυτό», λέει η 24χρονη Sara Britcliffe, η νεότερη βουλευτής των συντηρητικών, που πήγε σε δημόσιο σχολείο.

Η Britcliffe κέρδισε την έδρα του Χάιντμπερντ που κέρδιζαν έως τώρα οι εργατικοί, όσο θυμάται από τα παιδικά της χρόνια. «Είναι παράξενο αλλά κάποιος πρέπει να είναι ο νεότερος. Είναι καλό που κάποιος από τη δική μου γενιά είναι στη Βουλή. Νομίζω χρειάζεται».

Η 24χρονη Sara Britcliffe εξελέγη στο Χάιντμπερν με τους Εργατικούς

Η 24χρονη Sara Britcliffe εξελέγη στο Χάιντμπερν με τους Εργατικούς Η ίδια θέλει να πιστεύει πως τα καινούργια της καθήκοντα δεν θα την σταματήσουν από το να λειτουργεί και να ζει όπως μία γυναίκα της ηλικίας της. Επιμένει ότι θα βρίσκει χρόνο για τους φίλους της και για πάρτι. Έχοντας διατελέσει σύμβουλος των συντηρητικών στο παρελθόν, λέει πως το να γίνει βουλευτής του κόμματος ήταν αυτό που ήθελε πάντα να κάνει.

Ο 29χρονος Jonathan Gullis, 29 ετών, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κέρδισε την έδρα στο Στόουκ-ον-Τρεντ-Νορθ. Μία έδρα που κέρδιζαν παραδοσιακά οι Εργατικοί από το 1950. Νέοι είναι και οι βουλευτές που ανέδειξε το Γουέστ Μπρόγουιτς. Η Nicola Richards, γιόρτασε αυτή την εβδομάδα τα 25 γενέθλιά της. Ο Shaun Bailey, 26 ετών, πήρε τη θέση του Τομ Γουάτσον, υπαρχηγού των Εργατικών που αποσύρθηκε από τις εκλογές.

Ακόμα ένας ασυνήθιστος Τόρι, ο Jonathan Gullis που εξελέγη στο Στρόοκ Νοτ Τρεντ Νορθ
Η 25χρονη Nicola Richards (αριστερά), εξελέγη στο Γουέστ Μπρόμγουιτς Ιστ
Ο Shaun Bailey, 26 ετών από το Γουέστ Μπρόγουιτς Ιστ

«Όλοι τους έχουν μοντέρνες απόψεις που ταιριάζουν με τη νιότη τους», σχολιάζουν οι Times. «Είμαι αρραβωνιασμένος με έναν άνδρα», λέει ο Jacob Young, πρώην εργάτης σε χημική βιομηχανία και νυν βουλευτής του Ρέρντκαρ. Ο ίδιος δηλώνει έκπληκτος με την διαφορά 15,4% που του έδωσε τη νίκη. Δεν είχε καν γράψει ευχαριστήριο λόγο πριν την καταμέτρηση.

Ο νέος βουλευτής Jacob Young θα παντρευτεί σύντομα τον σύντροφό του Τζακ

Ο Young πιστεύει ότι τα στερεότυπα για το τι είναι ένας συντηρητικός βουλευτής έχουν εκλείψει από καιρό. Είναι ένα από τα εφτά αδέλφια μιας οκογένειας του Μίντλεσμπρο. «Ανήκω στην εργατική τάξη. Ήμουν από εδώ. Αυτό κέρδισε την έδρα για μένα, λέει». Οι συντηρητικοί, επέλεξαν ντόπιους υποψήφιους για τις έδρες του βορρά και ο Young θεωρεί ότι αυτή ήταν η συνταγή της νίκης. «Δεν έχουμε πολλούς βουλευτές που είναι πραγματικά από τα βορειοανατολικά. Παίρνω τη θέση στο Ρεντκαρ, που ανήκε σε μια γυναίκα από το Κεντ».

Ο Colburn, που είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Σύστημα Υγείας και επίσης προέρχεται από δημόσιο σχολείο, λέει πως θα παλέψει 100% για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Όταν τον ρωτούν για τα σχόλια που είχε κάνει ο Τζόνσον το 1998, για αγόρια με tank tops, απαντά πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κριθεί από τις πράξεις του: υποστήριξε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και κάποτε, όσο ήταν ακόμα δήμαρχος, είχε φορέσει ένα ροζ καουμπόικο καπέλο.

Πηγή: lifo.gr, The Times




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!