Οι Γερμανοί επίσκοποι αναγνώρισαν την ομοφυλοφιλία ως “μια συνηθισμένη σεξουαλική προδιάθεση που δεν μπορεί να αλλάξει”

16/12/2019
από

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, οι Γερμανοί επίσκοποι αναθεώρησαν τις διδασκαλίες για τη σεξουαλική ηθική και δήλωσαν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί μια “συνηθισμένη μορφή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που δεν μπορεί να αλλάξει”.

Καθώς η Καθολική Εκκλησία προετοιμάζεται να επανεξετάσει κάποιες εξαιρετικά συντηρητικές απόψεις της, η Επιτροπή Γάμου και Οικογένειας της Γερμανικής Συνδιάσκεψης Επισκόπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «συνήθης μορφή σεξουαλικής προδιάθεσης».

Σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιτροπή δεσμεύτηκε να αξιολογήσει εκ νέου θέματα, όπως τα μυστήρια της χειροτονίας και του γάμου, ενώ σκέφτεται να αναθεωρήσει την άποψή της ότι η μοιχεία “χαρακτηρίζεται πάντα ως σοβαρή αμαρτία”.

Για αιώνες, οι εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας πολεμούσαν τη σκέψη ότι οι άνθρωποι μπορούν να φέρουν άλλες σεξουαλικές ταυτότητες, πλην της ετεροφυλόφιλης.

Τώρα όμως οι Γερμανοί επίσκοποι ζητούν να «απορριφθεί» η ομοφοβία στους κόλπους της εκκλησίας.

Σε ένα δελτίο τύπου που περιγράφει λεπτομερώς τα συμπεράσματα της διάσκεψης, αναφέρεται πώς μια ομάδα επισκόπων, σεξολόγων, ηθικών θεολόγων και δικηγόρων συζήτησε σχετικά με την αξιολόγηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές και θεολογικές θεωρίες.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα «η ανθρώπινη σεξουαλικότητα εμπεριέχει τη διάσταση της λαγνείας, της αναπαραγωγής και των σχέσεων».

“Υπήρξε επίσης συμφωνία ότι η σεξουαλική ταυτότητα του ανθρώπου εκφράζεται στην εφηβεία έχοντας ετεροφυλοφιλικά ή ομοφυλοφιλικά χαρακτηριστικά. Και οι δύο ανήκουν στις συνήθεις μορφές σεξουαλικής προδιάθεσης, οι οποίες δεν μπορούν ή δεν πρέπει να αλλάξουν με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης κοινωνικοποίησης».

 




Δες και αυτό!