H F.O.B. art container εγκαινιάζει την έκθεση “Μορφές”

13/12/2019
από

Στην ατομική εικαστική έκθεση της, «Μορφές» η Νίκη Σαχπαζίδου παρουσιάζει γυναικείες μορφές φτιαγμένες από μπουκάλια οικιακού καθαρισμού χλωρίνες, άζαξ κλπ. απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, στις γυναίκες του «πλούσιου» κόσμου, αλλά κυρίως σε εκείνες που κουβαλάνε την πατρίδα τους στην πλάτη με τα υπάρχοντα τον πόλεμο και την καταστροφή.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, από τις 19.00 έως τις 22.00, η F.O.B. art container στο Παλαιό Φάληρο , εγκαινιάζει την έκθεση ‘Μορφές’.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι φέρνει στο μυαλό του θεατή την κουζίνα, το χώρο που από πάντα ήταν στερεοτυπικά ταυτισμένος χώρος με την γυναικεία φύση, εκεί που περνάει τον περισσότερο χρόνο δημιουργώντας ζωή και τέχνη. Με όχημα την τέχνη και τα δημιουργήματά της, κατορθώνει να αποδομήσει με επιτυχία τα έμφυλα στερεότυπα.

Η τέχνη της είναι λιτή και απλή, πηγάζει από την έννοια της λέξης οίκος, γι αυτό και διέπεται από οικονομία και οικολογία. Τα υλικά της σε κάθε έργο είναι τρία, ένα μπουκάλι, κάποιοι μαρκαδόροι για να μορφοποιηθούν τα χαρακτηριστικά και μαλλί ή ύφασμα για να ντυθεί. Το βασικό υλικό είναι οι άδειες πλαστικές μπουκάλες που υπό κανονικές συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια ή σε κάδους ανακύκλωσης, η Νίκη, ωστόσο, αποφάσισε να τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσα από την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης και επανανοηματοδότησής τους.

Ο συνδυασμός των αρχών της Arte Povera και του άπειρου ψυχικού πλούτου της Νίκης Σαχπαζίδου δημιουργούν καλλιτεχνήματα τα οποία δονούν τις ψυχικές χορδές κάθε ανθρώπου που βρίσκεται στο πεδίο τους, ανασύρουν αναμνήσεις και αναδεικνύουν αναφορές στην οικεία καθημερινότητα. Οι μορφές που δημιουργεί, πάντα με παιχνιδιάρικη διάθεση και λεπτό χιούμορ είναι γνώριμες και ταυτόχρονα διαφοροποιούνται από τις στερεοτυπικές νόρμες.

Διοργάνωση:
F.O.B. art container
Με την Αιγίδα:
Δήμος Π. Φαλήρου

Υποστήριξη:
αμκε τετARTημόριο
Dr. Βαρβάρα Δογιάμη


INFO

Έκθεση ‘Μορφές’
Εγκαίνια
: Πέμπτη 19/12/2019 19:00-22:00
Διάρκεια: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη Δεκεμβρίου 20-23/12/2019, 16:00-20:00
Τοποθεσία: Ίριδος 4, Π. Φάληρο, τ.κ.: 17561
fob.com.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!