Ομάδα τριών εφήβων ξυλοκόπησε γκέι ζευγάρι στο Σαουθάμπτον

09/12/2019
από

Το ζευγάρι δέχτηκε επανειλημμένα χτυπήματα με μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι, από μία ομάδα εφήβων σε μία επίθεση που διήρκεσε επί πέντε λεπτά, στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 στο Σαουθάμπτον.

Ο Jamie Edwards και ο Damian Hampton επισκέπτονταν ένα κατάστημα εκείνο το πρωί, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις νεαρούς άνδρες, που φορούσαν κουκούλες. Καθώς η ομάδα άρχισε να εκτοξεύει ομοφοβικές κακοποιητικές προσβολές, ο Jamie και ο Damien εγκατέλειψαν το κατάστημα, αλλά η συμμορία τους ακολούθησε και η κατάσταση δεν άργησε να κλιμακωθεί.

Σε συνέντευξή του στο Southern Daily Echo, ο Jamie είπε:

«Συνέβη τόσο γρήγορα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, είχαν πιάσει και χτυπούσαν τον Damian στο πρόσωπο. Έσκισαν τα ρούχα μου και δε σταμάτησαν να μας κλοτσούν ούτε ενώ βρισκόμασταν στο έδαφος. Ποτέ δεν τους είχαμε δει ούτε είχαμε μιλήσει με κανέναν τους στο παρελθόν, ήταν μια εντελώς απρόκλητη και απροσδόκητη επίθεση.” 

Ο Jamie συνέχισε: “Έπρεπε να παρακολουθώ τον σύντροφό μου να ποδοπατιέται στο πάτωμα και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτό” .

Μετά από αστυνομική έρευνα για την επίθεση, εξετάστηκε το υλικό από τις κάμερες του καταστήματος, όπου συνέβη το περιστατικό, που ευτυχώς οδήγησε κάπου τα πράγματα. Όπως είπε ο Jamie στα κοινωνικά μέσα, έλαβε ενημέρωση ότι “το υλικό από την CCTV έχει εξεταστεί από την αστυνομία και οι δράστες αναγνωρίστηκαν” .

Δυστυχώς, η ομοφοβική επίθεση σε αυτό το ομόφυλο ζευγάρι της Βρετανίας απέχει πολύ από το να αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πριν από λίγους μήνες στην Ιρλανδία, ένας νεαρός γκέι άνδρας χτυπήθηκε βίαια με μια χαλύβδινη μπάρα όταν μια ομάδα ανδρών, επειδή τον είδαν να φιλάει τον σύντροφό του για καληνύχτα.

 




Δες και αυτό!