Ξεγυμνώματα, προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

07/12/2019
από
Ένταση στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σκληρές είναι οι εικόνες που έρχονται από το χθεσινό βράδυ στα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να εφαρμόζουν με το παραπάνω το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη». Πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, χρήση χημικών και δακρυγόνων, ένταση και ξύλο.

Με την ολοκλήρωση της μαζικότατης πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάποια από τα μπλοκ και τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Λίγο αργότερα, ένταση επικράτησε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις.

Οι εικόνες που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνουν την αγριότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές οι αστυνομικοί. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το ξυλοφόρτωμα διαδηλωτή που προηγουμένως ξεγυμνώθηκε από τα ΜΑΤ.

Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη που επίσης σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μετά τις πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής επτά και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί· στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

με πληροφορίες από efsyn.gr, thepressprοject.gr, news247




Δες και αυτό!