Σε ανδρικές φυλακές της Ρωσίας κρατείται τρανς γυναίκα

03/12/2019

Τρανς γυναίκα από τη Ρωσία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, επειδή ανάρτησε «manga πορνό» στα κοινωνικά της δίκτυα και κρατείται σε ανδρικές φυλακές.

Η γυναίκα, 53 χρονών με το όνομα Μισέλ, καταδικάστηκε με τις κατηγορίες ότι «διένειμε πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει ανήλικα άτομα» σύμφωνα με το Meduza.

Η αστυνομία άνοιξε την έρευνα για την Μισέλ το 2018 και κατηγορείται για υλικό που ανάρτησε στα social media της, πριν από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, ο λογαριασμός δεν είχε κάποια δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο και ήταν ανενεργός.

Μια ομάδα ειδικών απεφάνθη, ότι τα hentai σχέδια που ανέβασε απεικόνιζαν ανήλικα άτομα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια απόδειξη γι’ αυτό. Η ομάδα συμπέρανε ότι οι χαρακτήρες «δεν είχαν φτάσει στην ηλικία των 14άρων χρονών» και μάλιστα υποστήριξαν ότι ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας ήταν «12 χρονών» , χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια λογική υποστήριξη για τους ισχυρισμούς τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα των ειδικών, από το Center for Socialcultural Expert Examinations, ήταν η ίδια ομάδα, που είχε συμμετοχή σε υποθέσεις ενάντια στις Pussy Riots.

H Μισέλ είχε απορρίψει την πρόταση να βρει νομικό εκπρόσωπο για την υποστήριξή της ενάντια στις κατηγορίες σε βάρος της, καθώς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί γι’ αυτό το αδίκημα, αλλά και λόγω της δημοσιότητας που θα έπαιρνε το θέμα.

Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών η Μισέλ έχασε την δουλεία της σαν ενδοκρινολόγος σε νοσοκομείο με παιδιά στην Ρωσία.

Η Μισέλ δεν ήταν οut ως τρανς άτομο όταν η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεσή της, ενώ φίλοι της υποστήριξαν ότι ούτε η γυναίκα της ούτε οι συνάδελφοί της γνώριζαν για την ταυτότητά της.

Η γυναίκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου φυλακίστηκε σε αντρική φυλακή, καθώς δεν έχει αλλάξει νομικά την ταυτότητα φύλου της και εκτιμάται ότι δε θα επιβιώσει αν παραμείνει εκεί.




Δες και αυτό!