Ένας στους τέσσερις γονείς “δε θα αισθανόταν περήφανος να έχει ένα ΛΟΑΤΚ παιδί” 

29/11/2019
από
Ένας στους τέσσερις γονείς "δε θα αισθανόταν περήφανο να έχει ένα ΛΟΑΤΚ παιδί" 
Ένας στους τέσσερις γονείς "δε θα αισθανόταν περήφανο να έχει ένα ΛΟΑΤΚ παιδί"

Πολλοί γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το να έχουν ένα ΛΟΑΤΚ παιδί.

Ένας στους τέσσερις γονείς "δε θα αισθανόταν περήφανο να έχει ένα ΛΟΑΤΚ παιδί" 
Ένας στους τέσσερις γονείς “δε θα αισθανόταν περήφανο να έχει ένα ΛΟΑΤΚ παιδί”

Νέα έρευνα από την LGBTQ homelessness charity akt (πρώην Albert Kennedy Trust) και την YouGov, διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο (26%) των ενήλικων Βρετανών διαφώνησε ότι θα αισθανόταν «υπερήφανο» αν είχε ένα ΛΟΑΤΚΙ παιδί.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι περισσότερες/οι από ένας στους δέκα (11%) θα αισθανόταν δυσάρεστο να ζει στο σπίτι με το ανήλικο παιδί της/του, εάν είχε κάνει coming out ως ΛΟΑΤΚ και το 14% δε θα ήθελε το παιδί της/του να φέρει στο σπίτι την/τον σύντροφό της/του.

Αλλού στην έρευνα σημειώνεται, ότι σχεδόν τρεις στις/ους δέκα (28%) δήλωσαν ότι δε θα ήταν διατεθειμένες/οι να αλλάξουν τις αντωνυμίες που χρησιμοποίησαν για το παιδί τους, αν τους έκανε coming out ως τρανς άτομο.

Ακόμη, το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι θα ανησυχούν για το πώς τα μέλη της οικογένειας θα ανταποκριθούν, αν είχαν ένα ΛΟΑΤΚ παιδί.

Η προηγούμενη έρευνα είχε διαπιστώσει ότι το 24% των άστεγων ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών, αυτοπροσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚ και περισσότερο από τα τρία τέταρτα (77%) αυτών ανέφεραν την κακοποίηση και την απόρριψη από την οικογένεια ως τον λόγο που έμειναν άστεγα.

Μέχρι και το ένα τέταρτο των νέων άστεγων, που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ, ενώ το 77% αυτών βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση, λόγω εχθρικού ή μη ασφαλούς περιβάλλοντος στο σπίτι.

Ο κόσμος συχνά κάνει λόγο για την «απεριόριστη αγάπη» που έχουν οι γονείς για τα παιδιά τους, ωστόσο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι σε πολλές περιπτώσεις η πράξη του coming out μπορεί να οδηγήσει σε γονεϊκή απόρριψη και κακοποίηση σε βάρος πολλών ΛΟΑΤΚ ατόμων.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε τα ΛΟΑΤΚ νεαρά άτομα, που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης στο Ηνωμένο Βασίλειο στο akt.org.uk.




Δες και αυτό!