Η Ουγγαρία αποχωρεί από τη Eurovision επειδή είναι “πολύ γκέι”

28/11/2019
από
Η Ουγγαρία αποχωρεί από τη Eurovision επειδή είναι "πολύ γκέι"
Η Ουγγαρία αποχωρεί από τη Eurovision επειδή είναι "πολύ γκέι"

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι η χώρα τους δε θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2020, επειδή η διοργάνωση είναι «πολύ γκέι» .

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, προωθεί συστηματικά μια πολιτική με επίκεντρο μία ρητορική γύρω από την αξία της παραδοσιακής οικογένειας, ενώ βουλευτής συνέκρινε την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια με την παιδεραστία, την ώρα που εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Eurovision είναι «γκέι διοργάνωση» . Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί ότι η αποχή της χώρας από την Eurovision θα ωφελήσει την χώρα, ως προς τη διαφύλαξη της εθνικής ψυχικής υγείας.

Πηγή ουγγρικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού MTVA δήλωσε στην Guardian ότι παρόλο που δεν υπάρχει επίσημος λόγος αποχώρησης της χώρας από την διοργάνωση, εσωτερικά γίνονται συζητήσεις που αναφέρουν ότι ο λόγος αφορά στη στενή σχέση της Eurovision με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ο εκπρόσωπος του Όρμπαν διέψευσε το ρεπορτάζ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον λόγο για την αποχώρηση της Ουγγαρίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους της ουγγρικής κυβέρνησης τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Από τότε, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ στην Ουγγαρία πηγαίνουν προς τα πίσω και η χώρα έχει ασκήσει βέτο στην ανάπτυξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων σε επίπεδο Ε.Ε. Οι επαφές της Ουγγαρίας με τη Ρωσία θέτουν σε κίνδυνο την εθνική της ασφάλεια (και την ασφάλεια στην Ε.Ε.).

https://avmag.gr/113991/i-oyggaria-synergazetai-me-ti-rosia-kata-ton-loat-zitimaton/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!