Ομοφοβικός ιερέας πιάστηκε να παρενοχλεί νεαρούς άντρες

28/11/2019

Ένας ομοφοβικός Αγγλικανικός ιερέας στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών  παραιτήθηκε την προηγούμενη χρόνια, αφού παραδέχτηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και ασελγούσε σε άτομα. Πριν λίγο καιρό, πορίσματα ερευνών έδειξαν ότι θύματά του ήταν νεαροί άντρες και ιερείς, που μπορούσε να τους ασκήσει εξουσία.

Ο πάτερ Έρικ Ντάντλει, πατέρας τριών παιδιών, ιδρυτής της Αγγλικανικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Ταλαχάση ήταν ο αρχιιερέας της εκκλησίας, έως ότου παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ντάντλει επιζητούσε την προσοχή από «νεαρούς όμορφους άντρες» και τους έδινε δώρα και δουλειές στην εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε με οργή στο ποίμνιό του, κατά της ομοφυλοφιλίας και της ισότητας στον γάμο.

Στην αναφορά, ένα άτομο περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού τους ταξιδιού, ο Ντάντλει έκλεισε ένα μονό δωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, κατηγορώντας το ξενοδοχείο για λάθος. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το θύμα ξύπνησε με τον Ντάνλτει να του τρίβει το στήθος και την πλάτη.

«Ένα κομμάτι μου ήταν σε φάση ‘Αυτό είναι πολύ περίεργο’» , είπε το θύμα στους ερευνητές «Ενώ ένα άλλο μου κομμάτι ήταν ‘Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό» .

«Ο Έρικ ήταν γνωστός σαν τον άνθρωπο, που μισούσε τους γκέι ανθρώπους. Είμαστε μια εκκλησία που έχει βασιστεί στο να είμαστε αντί-γκέι. Ήταν σα μια καρικατούρα, οπότε νόμιζα ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτός να μου την πέφτει» .

Το τρικ αυτό με το ξενοδοχείο ήταν μια από τις πολύ γνωστές τακτικές του. Ένα άλλο θύμα δήλωσε ότι ο Ντάντλει ξάπλωσε με το εσώρουχό του στο κρεβάτι και άρχισε να χαϊδεύει το θύμα κάτω από τα ρούχα του.

Ο Ντάντλει παρατήθηκε πέρυσι, ενώ του δόθηκε ως αποζημίωση ο μισθός του για έναν χρόνο. Ένα γράμμα από έναν επίσκοπο έγραφε ότι ο επίσημος λόγος της παραίτησής του ήταν η «ανάρμοστη συμπεριφορά προς άλλα άτομα, το αλκοόλ, αλλά και θέματα με θυμό» , χωρίς να αναφέρει τις σεξουαλικές επιθέσεις με θύματα άντρες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!