“Είμαι στρέιτ, καθαρό αρσενικό”

26/11/2019

Ξεκίνησε εχθές, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του ηθοποιού Γιώργου Καρκά που κατηγορείται για τον βιασμό 25χρονου οδηγού ταξί.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του φερόμενου θύματος, που επέμεινε στις καταγγελίες του περί βιασμού του από τον ηθοποιό (η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα μάλιστα με τα χθεσινά δημοσιεύματα το φερόμενο ως θύμα, στα πλαίσια της κατάθεσής σου δήλωσε:

 «Δεν θυμάμαι ούτε για πόση ώρα βγήκα από το ταξί ούτε τι έκανα, γιατί ήμουν υπό την επήρεια κάποιου πράγματος. Ένιωθα μούδιασμα, είχα σκοτοδίνη, και ενώ τον έβλεπα και έλεγα είναι μισοριξιά, δεν θα μου κάνει κάτι, από την άλλη δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Όταν ξύπνησα και τον απώθησα, εκείνος εκνευρίστηκε. Αν δεν ήμουν σε αυτή την κατάσταση, θα του είχα σπάσει τα μούτρα. Είμαι straight, καθαρό αρσενικό».

Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε το πόσο καταχρηστικά αξιοποιούνται συγκεκριμένες σεξουαλικές ταυτότητες σε σημείο που τείνουν να “δικαιολογούν” εγκληματικές πράξεις, όπως αυτή του βιασμού (είναι γκέι άρα μπορεί να βίασε έναν άνδρα) ή να “πιστοποιούν” τη μη συναίνεση ενός ατόμου (είναι στρέιτ άρα δεν γίνεται να το έκανε με τη θέληση του). 

Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι καμία σεξουαλική ταυτότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως τεκμήριο ενοχής ή αθωότητας κι οποιαδήποτε ταύτιση συμπεριφοράς – σεξουαλικής ταυτότητας είναι καθαρά φοβική και κακοποιητική.

Το είδαμε στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών της υπόθεσης, όταν έκαναν λόγο για “παρεκκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές”, το βλέπουμε και στην κατάθεση του 25χρονου οδηγού που κάνει λόγο για “straight, καθαρά αρσενικά”.

https://avmag.gr/115383/pote-tha-milisoyme-gia-tin-omofovia-ton-dikastikon-leitoyrgon-stin-ypothesi-toy-g-karka/

Και στην τελική σε πόσες καταγγελίες βιασμού, που εμπλέκονται δύο άτομα αντίθετου φύλου, έχετε να δει να λαμβάνεται υπόψη ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός;

Ένας βιασμός είναι πια πολύ σοβαρή υπόθεση και ευτυχώς η επιστήμη μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Η επιστήμη, όχι οι σεξουαλικές ταυτότητες.

Επιτέλους, ας αξιοποιηθούν τα στοιχεία και όχι οι (ομοφοβικές) αντιλήψεις!

Υ.Γ. Ακόμα να καταλάβω πως το straight, κολλάει με το καθαρό αρσενικό. Φυσικά δεν καταλαβαίνω και το τι σημαίνει αυτό το “καθαρό αρσενικό”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!