Το 1/4 των millennials δε θα αγκαλιάσει ένα άτομο που ζει με τον HIV

26/11/2019
από
Το 1/4 των millennials δε θα αγκαλιάσει ένα άτομο που ζει με τον HIV
Το 1/4 των millennials δε θα αγκαλιάσει ένα άτομο που ζει με τον HIV

Ένα τέταρτο των millennials θα αποφύγει να αγκαλιάσει ένα θετικό στον ιό του HIV άτομο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η συγκλονιστική έρευνα από την Prevention Access Campaign και τον φαρμακευτικό κολοσσό Merck, που κυκλοφόρησε πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, αποκαλύπτει πόσο διαδεδομένο είναι το στίγμα.

Μια έρευνα για άτομα αρνητικά στον ιό του HIV ηλικίας 23-36, διαπίστωσε ότι το 30% δήλωσαν ότι προτιμούν να μην αλληλεπιδρούν κοινωνικά με κάποιο άτομο με HIV.

Το 28% δήλωσε ότι απέφυγε να αγκαλιάσει, να μιλάει, ή να είναι φίλη/ος με κάποιο πρόσωπο, που πάσχει από τον ιό του HIV – παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μέσω της περιστασιακής επαφής.

Οι μύθοι αυτοί επικρατούν, επίσης, στους ισπανόφωνους και Αμερικανούς από την Αφρική, από τους οποίους το 34% δήλωσαν ότι έχουν αποφύγει να δίνουν το χέρι, ή να μοιράζονται τρόφιμα, ποτά ή σκεύη με κάποιο άτομο που ζει με τον ιό του HIV.

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μη γνωρίζουν ότι το μη ανιχνεύσιμο ισούται με μη μεταδοτικό.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύς δρόμος για την καμπάνια Undetectable = Untransmittable, η οποία αυξάνει την επίγνωση του γεγονότος ότι δεν είναι δυνατόν τα άτομα που ζουν με τον ιό του HIV να μεταδώσουν τον ιό, αν έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο.

Μόνο το 31% των ερωτηθέντων γνώριζε ότι “μη ανιχνεύσιμο” σημαίνει ότι ένα άτομο που ζει με τον HIV δε μπορεί να μεταδώσει τον ιό, ενώ το 50% εξακολουθεί να πιστεύει λανθασμένα, ότι είναι δυνατόν να μεταδοθεί ο ιός, όταν κάποιος είναι μη ανιχνεύσιμος.

Ο Bruce Richman από την Prevention Access Campaign δήλωσε:

“Παρά τις επιστημονικές εξελίξεις και τις δεκαετίες προώθησης και εκπαίδευσης για τον HIV, τα ευρήματα τονίζουν μια ανησυχητική τάση: οι ενήλικες σε συντριπτική πλειοψηφία δεν ενημερώνονται αποτελεσματικά για τα βασικά στοιχεία του HIV.

Αυτά τα ευρήματα είναι μια έκκληση για δράση, ότι η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει τελειώσει.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε μια πραγματική συζήτηση για τον ιό του HIV και τη σεξουαλική υγεία μεταξύ των νέων της Αμερικής και να αναπτύξουμε καινοτόμες και δεσμευτικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την καταπολέμηση του στιγματισμού που σχετίζεται με τον ιό του HIV» .

Ο Δρ. Peter Sklar της Merck δήλωσε:

«Η κατανόηση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα στην πρόληψη της εμβάθυνσης της επιδημίας του HIV. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να κατανοήσουμε καλύτερα τις αντιλήψεις των νέων σχετικά με τον ιό του HIV, να προωθήσουμε συμπεριφορές ασφαλέστερου σεξ και να προωθήσουμε την εκπαίδευση και τη δράση σ’ αυτόν τον πληθυσμό.

Ήρθε η ώρα να δράσουμε.

Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιζόμαστε αυτά τα σημαντικά ζητήματα με την Prevention Access Campaign.” 

https://avmag.gr/115476/esy-exetastikes-eyropaiki-evdomada-exetasis-gia-ton-hiv-kai-tis-iogeneis-ipatitides/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!