O φυλετικός ρατσισμός των gay και bi ανδρών στις dating εφαρμογές

17/11/2019
από

Oι φυλετικές διάκρισεις στις dating εφαρμογές, όπως το Grindr, είναι εξαιρετικές συνηθισμένες και μπορούν να παρουσιαστούν με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μελέτη – η οποία δημοσιεύεται στο American Journal of Community Psychology, διαπιστώνει ότι οι ρατσιστικές αυτές συμπεριφορές εκφράζονται κυρίως από λευκά άτομα.

“Η επιλογή των συντρόφων με βάση τη φυλή αποτελεί το νέο πρόσωπο του ρατσισμού στις dating εφαρμογές των γκέι και bi ανδρών”, σημειώνει η έρευνα.

Αναφέρει επίσης ότι οι φυλετικές διακρίσεις στο σεξ εμφανίζόνται με διάφορους τρόπους. Οι γκέι και bi άνδρες μπορούν να απορριφθούν, να αντικειμενοποιηθούν ή να υποτιμηθούν με βάση τη φυλή τους. Άλλοι διαιωνίζουν τα στερεότυπα για τους μη λευκούς άνδρες και κάνουν σχόλια σχετικά με τους σεξουαλικούς τους ρόλους ή τα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Οι Ryan Wade και Gary W. Harper, οι οποίοι διεξήγαγαν τη μελέτη, γράφουν ότι η ύπαρξη φυλετικών διακρίσεων στις εφαρμογές οδηγεί σε αισθήματα ντροπής, ταπείνωσης και κατωτερότητας και ότι η εμπειρία μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση και την ευημερία των ανδρών που υφίστανται τη διάκριση.




Δες και αυτό!