Πρώτη η Αγγλία στο chemsex σε σχέση με Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

14/11/2019
από
Πρώτη η Αγγλία στο chemsex σε σχέση με Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία
Πρώτη η Αγγλία στο chemsex σε σχέση με Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Οι γκέι και αμφί άνδρες στην Αγγλία είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν ουσίες κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σχέση με τους άνδρες στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Μια νέα μελέτη – η οποία παρουσιάστηκε στην πρόσφατη 17η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Aids – διαπίστωσε ότι οι ορορθετικοί γκέι και αμφί άνδρες, στον ιό του HIV στην Αγγλία, σημείωσαν υψηλότερη γενική χρήση ουσιών σε σχέση με τους αντίστοιχους άνδρες σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

Περίπου το 33% των ερωτηθέντων στην Αγγλία ανέφεραν ότι έκανε χρήση ουσιών κατά το τελευταίο έτος, έναντι του 22% στην Ισπανία, του 19% στην Ελλάδα και του 13% στην Ιταλία.

Το 78% των ερωτώμενων της Αγγλίας είχε χρησιμοποιήσει συνθετικές ουσίες για περιστασιακή χρήση, συνήθως διεγερτικές ή/και ψευδαισθησιογόνες ( “recreational drugs” ), τους τελευταίους 12 μήνες και σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει crystal meth (μεθαμφεταμίνη) – σημειώνοντας και πάλι το υψηλότερο ποσοστό από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Περισσότερο από το 40% των χρηστών recreational drugs στην Αγγλία ανέφερε επίσης ότι έλαβαν GHB κατά το τελευταίο έτος και η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ερωτώμενοι της Αγγλίας ήταν πιο πιθανό να κάνουν ενέσιμη χρήση.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό HIV Medicine, εξέτασε πληροφορίες από 1.840 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που χρησιμοποίησαν δύο κλινικές σεξουαλικής υγείας στο Λονδίνο μεταξύ 2014 και 2015.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι δήλωσαν ότι είχαν συμμετάσχει σε chemsex – με τάση να έχουν πάρει ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένης της crystal meth, της μεφεδρόνη, της κοκαΐνης και της κεταμίνης, για να ενισχύσουν το σεξ – ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από τον ιό του HIV.




Δες και αυτό!