FBI 2019: Το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών μίσους που έχει σημειωθεί ποτέ

13/11/2019
από
Δεδομένα FBI 2019: Το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών μίσους που είχαμε ποτέ

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, φαίνεται ότι το ποσοστό των δολοφονιών εγκλημάτων μίσους στις Η.Π.Α. είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ, τουλάχιστον τα τελευταία 27 χρόνια.

Δεδομένα FBI 2019: Το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών μίσους που είχαμε ποτέ
Δεδομένα FBI 2019: Το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών μίσους που είχαμε ποτέ

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), 24 άνθρωποι δολοφονήθηκαν πέρυσι, σε δολοφονίες που χαρακτηρίστηκαν ως εγκλήματα μίσους. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν και τους 11 ανθρώπους, που δέχτηκαν πυροβολισμούς, τον Οκτώβριο του 2018 στη Συναγωγή Tree of Life στο Πίτσμπουργκ, τη θανατηφόρα επίθεση στην εβραϊκή κοινότητα.

Ο ορισμός του FBI για ένα έγκλημα μίσους αναφέρεται σε «ποινικά αδικήματα» κατά προσώπου ή περιουσίας, που ενθαρρύνεται εν όλω ή εν μέρει από την προκατάληψη του δράστη κατά φυλής, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας, φύλου ή ταυτότητας φύλου» .

Η Anti-Defamation League (ADL) ανακοίνωσε ότι πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό, που καταγράφηκε ποτέ από το FBI, από το 1991 που ξεκίνησε να παρακολουθεί τα εγκλήματα μίσους.

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Εβραίοι και οι εβραϊκοί θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εγκλημάτων μίσους, που βασίζονται στη θρησκεία” , δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τζόναθαν Γκρήνμπλατ (Jonathan Greenblatt), σε μια δήλωση στο CBS News: “Πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση αυτού του σημαντικού προβλήματος.”

Ενώ η έκθεση του FBI δεν αναφέρει πόσα από τα θύματα ήταν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ένας σημαντικός αριθμός είναι πιθανό να είναι κουήρ ή τρανς. Το 2018, περισσότερα από 24 τρανς άτομα δολοφονήθηκαν – συμπεριλαμβανομένων των Muhlaysia Booker, Ashanti Carmon, Chynal Lindsey και Bee Love Slater. Σχεδόν όλα τα άτομα ήταν μαύρες τρανς γυναίκες και η μεγάλη πλειοψηφία τους δολοφονήθηκε με χρήση όπλου.

Ωστόσο, δεν χαρακτηρίστηκαν όλες αυτές οι δολοφονίες ως εγκλήματα μίσους, καθώς 37 πολιτείες δεν περιλαμβάνουν την ταυτότητα φύλου στους νόμους τους κατά των προκαταλήψεων. Πολλοί θάνατοι τρανς γυναικών δεν καταγράφονται καθόλου, καθώς οι τρανς γυναίκες καταγράφονται ως “άντρας με φόρεμα” (man in a dress).

Συνολικά, ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους κατά των τρανς και των gender nonconforming ατόμων αυξήθηκε κατά 40%: από 131 το 2017, σε 184 το 2018.

Πέρυσι ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων μίσους ήταν ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί μέσα σε 16 χρόνια, ενώ και οι επιθέσεις σε βάρος τρανς ανθρώπων αυξήθηκαν κατά 34%.

Πολλοί ανέφεραν την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα του Προέδρου Τραμπ, η οποία περιλαμβάνει 130 πολιτικές και αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά την κοινότητα – ως ενθαρρυντική των επιθέσεων εναντίον των κουήρ και τρανς ανθρώπων, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.

Άλλωστε, τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν κατά 17% κατά το πρώτο έτος της διοίκησής του.

Στην πραγματικότητα, αρκετές επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων τα τελευταία χρόνια έχουν διαπραχθεί από τους υποστηρικτές του Τραμπ, όπως ένας άνδρας της Βόρειας Καρολίνας, που χτύπησε ένα ομόφυλο ζευγάρι το 2017 και φώναξε: “Ζείτε στη χώρα του Τραμπ τώρα!” 

Ο πρόεδρος, στο μεταξύ, ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη ούτε καταδίκασε επιθέσεις εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τους οπαδούς του.

Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!