Τελευταίες ημέρες για την έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη

24/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση
photo © Takis Tsantilis
photo © Takis Tsantilis

Σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, λήγει η υπέροχη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το antivirus παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης στις 12 Οκτωβρίου, για να θαυμάσει από κοντά τις υπέροχες φωτογραφίες του ταλαντούχου Τάκη Τσαντίλη.

Νέα Υόρκη – Manhattan: O φωτογράφος, περιφέρεται, φωτογραφίζοντας την νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για την νύχτα, καταστημάτων μόδας – αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του.

Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι, ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, η ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση, με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα, ενός νυχτερινού περιπατητή.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, που για πολλά χρόνια ασχολείται με την μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από τον φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ άλλων του ανδρικού περιοδικού μόδας ΜΕΝ και style director του περιοδικού “Life & Style”, μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Τάκης Τσαντίλης, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The Corporate Series, διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

( Πηγή : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης )

ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ : The corporate series στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Επιμέλεια έκθεσης : Δημήτρης Ξανθούλης

Από Τετάρτη 12 έως Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ώρες έκθεσης: 18:00 – 22:00

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!