Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Μνημείου του Pulse Nighclub

05/11/2019
από
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Μνημείου του Pulse Nighclub
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Μνημείου του Pulse Nighclub

Το ίδρυμα onePULSE ανακοίνωσε τους νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού για τη σχεδίαση ενός μνημείου, που θα χτιστεί στην περιοχή του νυχτερινού κέντρου Pulse.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Μνημείου του Pulse Nighclub
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του Μνημείου του Pulse Nighclub

Ένα μνημείο και ένα μουσείο θα σχεδιαστούν από των Coldefy & Associés με αρχιτέκτονες των RDAI, HHCP, Xavier Veilhan, dUCKS scéno, Agence TER και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Laila Farah.

Μετά την πιο τραυματική επίθεση στη μοντέρνα ιστορία της Αμερικής, που είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία 49 LGBTQI ατόμων τη στιγμή που διασκέδαζαν στο Pulse Club του Ορλάντο, αυτό το μνημείο και το μουσείο θα αποτελούν σημείο αναφοράς αφιερωμένα στην τιμή αυτών των θυμάτων, καθώς και τα 68 άτομα που τραυματίστηκαν και στα αμέτρητα άλλα, που η ζωή τους άλλαξε για πάντα από την τραγωδία.

Η νικηφόρα σχεδιαστική ιδέα χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες διαδρομές, μια ανακλαστική πισίνα και έναν κήπο, όπου θα φυτευτούν 49 δέντρα – δημιουργώντας μια παλέτα 49 χρωμάτων. Το μουσείο, το οποίο θα βρίσκεται στην οδό West Kaley 438, θα διαθέτει διαδραστικά γλυπτά, κατακόρυφους κήπους και χώρο περιπάτου στον τελευταίο όροφο.
Το σχέδιο επιλέχθηκε από άλλα 68 σχέδια, με δημιουργούς που συμμετείχαν από 19 χώρες.

Το σημείο θα χρησιμεύσει τόσο ως χώρος συγκέντρωσης, όσο και ως εκπαιδευτικό κέντρο, σύμφωνα με την Barbara Poma, πρώην συνιδιοκτήτρια του συλλόγου και διευθύνουσα σύμβουλο του ιδρύματος onePULSE. Σε μια δήλωση, η Poma ελπίζει ότι το μνημείο αυτό θα διδάξει στις «μελλοντικές γενιές [για] τις βαθιές επιπτώσεις, που είχε η τραγωδία στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ και στον κόσμο» .

Ο δήμαρχος του Ορλάντο, Buddy Dyer, ο οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής που επέλεξε το νικηφόρο σχέδιο, πρόσθεσε σε μια δήλωση, ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινότητα:

“Δε θα φέρουμε πίσω ποτέ τα 49 αθώα θύματα των οποίων η ζωή χάθηκε στις 12 Ιουνίου 2016, ούτε θα σβήσουμε τον πόνο, που η τρομακτική αυτή πράξη έφερε σε τόσα πολλά άτομα” , δήλωσε, “αλλά η δημιουργία αυτού του μνημείου αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινοτική διαδικασία επούλωσης.” 

Επί του παρόντος υπάρχει ένα προσωρινό μνημείο στο σημείο – το οποίο δημιουργήθηκε, επίσης, από το onePULSE – αλλά το νέο μόνιμο μνημείο, καθώς και το μουσείο θα αρχίσουν να κατασκευάζονται το 2021. Περιμένουμε να είναι έτοιμα για το κοινό στις αρχές του 2022.




Δες και αυτό!