Θύμα ομοφοβικής επίθεσης άνδρας που κρατούσε ένα ροζ τσαντάκι σκύλου

04/11/2019
Τρία δόντια χαμένα, ράμματα και μερικές μελανιές είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης.

Θύμα επίθεσης έπεσε ένας άνδρας στο Βελιγράδι, από μια ομάδα αγνώστων που υπέθεσε ότι είναι γκέι επειδή κρατούσε ένα ροζ τσαντάκι σκύλου.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δύο άνδρες για την επίθεση του Ίλια Βούσεβιτς έξω από μια πιτσαρία το βράδυ της Παρασκευής (4/11).

Ο Βούσεβιτς χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο αφού τον άφησαν με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Ο ίδιος μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες στο Facebook, δείχνοντας τα τραύματά του.

Όπως εξήγησε κι ο ίδιος στις αρχές, τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ομοφοβικά, αφού όταν τον είδαν να κρατά τη ροζ τσάντα τον έβρισαν και άρχισαν να τον χτυπούν,

“Νόμισαν ότι είμαι γκέι γιατί είχα τη τσάντα του σκύλου στον ώμο μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Η γυναίκα μου βρισκόταν λίγο πιο δίπλα με το σκύλο”.

Το θύμα σχολίασε το περιστατικό στο Facebook, γράφοντας: “Σήμερα δέχθηκα μια βίαιη επίθεση στο κέντρο της πόλης γιατί δύο χούλιγκανκς θεώρησαν ότι μια ροζ τσάντα αποτελεί απόδειξη για το ότι είμαι ομοφυλόφιλος”.

“Τρία δόντια χαμένα, ράμματα και μερικές μελανιές είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης. Αν και δεν ομοφυλόφιλος, σήμερα είμαι περήφανος να ‘είμαι’ ένας απ΄αυτούς”.

Μετά την επίθεση η γυναίκα του θύματος κάλεσε την αστυνομία και ασθενοφόρο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!