Επίθεση στο ΛΟΑΤ Tiffany Club της Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία

01/11/2019
από
Επίθεση στο ΛΟΑΤ Tiffany Club της Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία
Επίθεση στο ΛΟΑΤ Tiffany Club της Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία

Σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, στις 6 π.μ., μετά το κλείσιμο του Club, μια ομάδα κακοποιών επιτέθηκε στο Tiffany Club στην οδό Metelkova στη Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Οι επιτιθέμενοι έσπασαν τη μπροστινή πόρτα του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα Tiffany και Monokel LGBT clubs και εισέβαλαν μέσα. Οι επισκέπτες και τα μέλη κατέφυγαν στο εσωτερικό και μπλόκαραν τις πόρτες πριν προλάβουν να μπουν οι κακοποιοί.

Οι επιτιθέμενοι, όμως, ήθελαν να πλησιάσουν περισσότερο, κι έτσι έσπασαν την πόρτα της αίθουσας, και τους απείλησαν με προσβολές. Προκάλεσαν ζημιές στους διαδρόμους και κατέστρεψαν παράθυρα του κτιρίου. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά οι άνθρωποι στο club υπέφεραν από πολύ άγχος και φόβο. Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως για την επίθεση, αλλά με την άφιξή της στο σημείο, οι επιτιθέμενοι διέφυγαν.

Τα μέλη των οργανώσεων ŠKUC Magnus και Škuc LL καταδικάζουν έντονα το βίαιο γεγονός και παροτρύνουν τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα, κατά των κακοποιών σύμφωνα με το νόμο.

Η ERA – LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey, που δημοσιοποίησε το γεγονός με σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

“Είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένες/οι για το γεγονός ότι η βία και η εγκληματικότητα που προκαλεί το μίσος εναντίον των ΛΟΑΤ ατόμων είναι σε άνοδο στη Σλοβενία. Μόνο τον τελευταίο μήνα έγιναν δύο βίαιες επιθέσεις εναντίον ΛΟΑΤ ανθρώπων.

Ωστόσο, η Δημοκρατία της Σλοβενίας εξακολουθεί να μη διαθέτει επαρκείς διατάξεις περί εγκληματικότητας λόγω μίσους στην ποινική της νομοθεσία. Πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε βία και ρητορική μίσους, που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή στην ταυτότητα και την έκφραση φύλου, καθώς και στην υποκίνηση του μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων!” 




Δες και αυτό!