Έκκληση βοήθειας: ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριες/τές αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις

01/11/2019
από

Δεκαεννέα άτομα που δραστηριοποιούνται ακτιβιστικά για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων από την Τουρκία αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και χρειάζονται την υποστήριξη και τη βοήθειά μας!

Οι κατηγορίες έρχονται από το METU (Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής) στην Άγκυρα, λόγω του Pride που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Δεκαοκτώ φοιτητές και ένας ακαδημαϊκός συνελήφθησαν, όταν η αστυνομία εισέβαλλε βίαια στην εκδήλωση.

Το παρακάτω βίντεο από το YouTube δείχνει τη βία που αντιμετώπισαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προειδοποίούμε για το περιεχόμενο του βίντεο, που ενέχει σκηνές αστυνομικής βίας:

Μάλιστα, δύο μήνες μετά, την ημέρα της αποφοίτησης, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής της Τουρκίας εισέβαλε στις πέντε τα ξημερώματα, σε τέσσερα σπίτια ακτιβιστριών/στών φοιτητριών/τών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (METU) για τα συλλάβουν τέσσερα άτομα, και επιχείρησαν να συλλάβουν άλλα δύο, εισβάλλοντας και πάλι στα σπίτια τους, όμως, επειδή δεν ήταν εκεί, οι αρχές περιορίστηκαν στο να απειλήσουν τις οικογένειές τους.

Πριν από λίγες μέρες η Πρόεδρός της European Pride Organisers Association (EPOA), Kristine Garina, συναντήθηκε με τους Özgür και Melike (που φαίνονται την παραπάνω φωτογραφία), δύο από τα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες ενώπιον του δικαστηρίου, στις 12 Νοεμβρίου.

Ρώτησε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και αυτά είναι τα αιτήματά τους:

Αυξήστε την ευαισθητοποίηση! Όσο μεγαλύτερη είναι η διεθνής ευαισθητοποίηση ​​τόσο το καλύτερο.

Μοιραστείτε την ιστορία μας στα κανάλια των κοινωνικών σας μέσων ενημέρωσης και, ει δυνατόν, στον ιστότοπό σας και σε οποιοδήποτε προσεχές ενημερωτικό δελτίο.

Χρησιμοποιήστε τα hashtag #DefendMETUPride και τα #ODTÜnünOnurunaSahipÇık και κάντε tag: @odtulgbti (Facebook, Instagram, Twitter) στις αναρτήσεις σας.

Υποστηρίξτε και μοιραστείτε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Έχει εκδώσει ένα πρότυπο επιστολής προς αποστολή στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης.

Στείλτε επιστολές υποστήριξης, από διοργανωτές Pride, δημάρχους, πολιτικούς και υπουργούς. Όσο πιο μεγάλη είναι η διεθνής πίεση που ασκείται, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να έχουμε μειωμένες κατηγορίες. Στείλτε επιστολές στο [email protected].

Σημειώστε την 12η Νοεμβρίου στο ημερολόγιό σας και μοιραστείτε τις εξελίξεις με τα μέλη και τους φίλους σας. Θα ανεβάζουμε ενημερώσεις όλην την ημέρα.

Η υποστήριξη από τις οργανώσεις των Pride πραγματικά θα κάνει τη διαφορά.

Παρακαλούμε να λάβετε μέτρα. Ο Özgür, η Melike και οι συνάδελφοί τους χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

Βίαιη καταστολή του φοιτητικού pride στην Άγκυρα από την αστυνομία




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!