Ένα στα πέντε ΛΟΑΤ άτομα στις ΗΠΑ ζει σε κατάσταση φτώχειας

30/10/2019
από
Ένα στα πέντε ΛΟΑΤ άτομα στις ΗΠΑ ζει σε κατάσταση φτώχειας
Ένα στα πέντε ΛΟΑΤ άτομα στις ΗΠΑ ζει σε κατάσταση φτώχειας

Μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Ουίλιαμς της Νομικής Σχολής του UCLA διαπιστώνει ότι το 21,6% των ΛΟΑΤ ατόμων στις ΗΠΑ ζει στο όριο της φτώχειας, σε σύγκριση με το 15,7% των cis στρέιτ ατόμων.

Ένα στα πέντε ΛΟΑΤ άτομα στις ΗΠΑ ζει σε κατάσταση φτώχειας
Ένα στα πέντε ΛΟΑΤ άτομα στις ΗΠΑ ζει σε κατάσταση φτώχειας

Εντός της ΛΟΑΤ κοινότητας, τα ποσοστά φτώχειας διαφέρουν ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου με τα τρανς άτομα και τις cis αμφισεξουαλικές γυναίκες να βάλλονται περισσότερο. Μάλιστα, σχεδόν ένα στα τρία (29,4%) τρανς άτομα και οι αμφί cis γυναίκες φαίνεται ότι πέφτουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα από την έρευνα του Συστήματος Παρακολούθησης Κινδύνου Συμπεριφοράς (Behavioral Risk Factor Surveillance System), από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ΛΟΑΤ ατόμων σε 35 πολιτείες από το 2014-2017, για να αξιολογηθούν τα ποσοστά φτώχειας των ΛΟΑΤ ανθρώπων. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι μεταβλητές της ηλικίας, της φυλής, της αστικοποίησης, της γλώσσας και της αναπηρίας, καθώς και της εκπαίδευσης, της οικογενειακής κατάστασης, της κατάστασης της απασχόλησης και της υγείας ως προς την φτώχεια.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι όλοι οι υποπληθυσμοί των ΛΟΑΤ ανθρώπων είναι ίσοι ή υψηλότεροι από τους cis στρέιτ ανθρώπους” , δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας M.V. Lee Badgett, διακεκριμένος μελετητής στο Ινστιτούτο Williams. “Και παράγοντες όπως η ζωή σε μια αγροτική περιοχή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας για την οικονομική σταθερότητά τους. Συνολικά, οι ΛΟΑΤ άνθρωποι έχουν τουλάχιστον 15% υψηλότερες πιθανότητες να είναι φτωχοί απ’ ό, τι οι cis στρέιτ άνθρωποι.” 

Βασικά ευρήματα

Εντός της ΛΟΑΤ κοινότητας τα ποσοστά της φτώχειας διαφέρουν βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου:

  • Cis γκέι άνδρες: 12,1%
  • Cis λεσβίες: 17,9%
  • Cis αμφί άνδρες: 19,5%
  • Cis αμφί γυναίκες: 29,4%
  • Τρανς άτομα: 29,4%

Οι cis στρέιτ άνδρες (13,4%) και οι γκέι άνδρες σημειώνουν παρόμοια επίπεδα φτώχειας, χαμηλότερα από την υπόλοιπη κοινότητα.

Οι cis λεσβίες, επίσης σημειώνουν παρόμοια ποσοστά φτώχειας με τις cis στρέιτ γυναίκες (17,8%). Ωστόσο, οι γυναίκες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού έχουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό φτώχειας συγκριτικά με τους cis στρέιτ και γκέι άνδρες.

Ένα στα πέντε (21%) ΛΟΑΤ άτομα που μένουν σε αστικό περιβάλλον, ζουν σε κατάσταση φτώχειας, και ένα στα τέσσερα (26,1%) ΛΟΑΤ άτομα, σε αγροτικές περιοχές είναι φτωχά, σε σχέση με το 16% των cis στρέιτ ανθρώπων που ζουν και στις δύο περιοχές.

Διαβάστε την περίληψη της έρευνας εδώ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!