Mαθητικό διαγωνισμό με θέμα το φύλο ανακάλεσε το υπουργείο Παιδείας

27/10/2019

Έναν μαθητικό διαγωνισμό με θέμα το φύλο ανακάλεσε το υπουργείο Παιδείας την ώρα που το  Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) κατατάσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Αν και με εγκύκλιό του στις 18 Οκτωβρίου γνωστοποιούσε ότι εγκρίνει τον Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», με νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ανακαλείται χωρίς καμία εξήγηση ο διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος απλά αναφέρει το εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι το με αρ. πρ. Φ15/163111/Δ2/18-10-2019 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα “Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. – σχ. έτος 2019-2020” ανακαλείται στο πλαίσιο συνεργασίας με τη νέα Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.)».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!