Συνέλαβαν 16 άνδρες επειδή βρήκαν λιπαντικά και προφυλακτικά

26/10/2019
από

Η Ουγκάντα ​​ανακοινωσε την Πέμπτη ότι έχει συλλάβει 16 ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας – τιμωρείται με φυλάκιση- με πολλούς να μιλούν μια κλιμάκωση της εκστρατείας κατά των σεξουαλικών μειονοτήτων στη χώρα.

Οι 16 άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 22 έως 35 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση αργά τη Δευτέρα στο γραφείο της φιλανθρωπικής υπηρεσίας για τη σεξουαλική υγεία στην οποία εργάζονταν.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε λιπαντικά, προφυλακτικά και αντιρετροϊκά φάρμακα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, ενώ υπήρχαν αρχεία ιατρικής εξέτασης των ανδρών.

“Βάσει της ιατρικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι εμπλέκονταν σε σεξουαλικές πράξεις που τιμωρούνται βάσει του ποινικού κώδικα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Πάτρικ Ονιάγκαν, στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Ο Φρεντ Ένγκα, εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας της Ουγκάντα, δήλωσε ότι οι άνδρες που κατηγορήθηκαν για γκέι σεξ, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

“Θα συνεχίσουν να ενημερώνουν την αστυνομία σε επιλεγμένες ημερομηνίες εν αναμονή περαιτέρω καθοδήγησης από το γραφείο του κρατικού εισαγγελέα”, δήλωσε ο Ένγκα.

Η υπηρεσία επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των ανδρών στο Facebook.

Το ομοφοβικό περιστατικό αυτό ένα ακόμη από τα πολλά που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, κυρίως μετά τη δήλωση μέλους της κυβέρνησης ότι υπάρχει η σκέψη για την επιβολή της θανατικής ποινής σε όσους κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!