Κάρσον: Η πολιτική ορθότητα “πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας” 

24/10/2019
από
Μπεν Κάρσον: Η πολιτική ορθότητα "πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας" 
Μπεν Κάρσον: Η πολιτική ορθότητα "πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας"

Όταν δεν είναι απασχολημένος να είναι ένας αλαζονικός κυβερνήτης, ο Μπεν Κάρσον (Ben Carson) λειτουργεί ως πλήρους απασχόλησης τρανσφοβικός.

Μπεν Κάρσον: Η πολιτική ορθότητα "πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας" 
Μπεν Κάρσον: Η πολιτική ορθότητα “πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας”

Ο Γραμματέας για τη Στέγαση και την Αστική Ανάπτυξη (The Housing and Urban Development, HUD) των ΗΠΑ, συνεχίζει να κάνει τρανσφοβικές δηλώσεις, αποκαλώντας τις τρανς γυναίκες «μεγάλους, τριχωτούς άνδρες» κατά τη διάρκεια εσωτερικής συνάντησης με το προσωπικό του. Σε ακρόαση της επιτροπής για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έλλειψης στέγασης την Τρίτη, η Τζέννιφερ Ουέξτον (Jennifer Wexton) ρώτησε τον Κάρσον εάν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για τα σχόλια που απευθύνονται σε άστεγες τρανς γυναίκες, που αναζητούν στέγη.

“Όχι” , απάντησε ο Κάρσον.

Ο πρώην χειρούργος του Johns Hopkins εκτίμησε την κριτική των δηλώσεών του – που προκάλεσαν εθνική διαμάχη – λέγοντας ότι συμφωνεί με αυτό που του έχει πει μια ομάδα γυναικών. Αλλά όταν ερωτήθηκε από την Ουέξτον σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της εξήγησης, ο Κάρσον δε μπόρεσε να θυμηθεί σε ποια ομάδα αναφερόταν.

“Νομίζω ότι όλη αυτή η έννοια της πολιτικής ορθότητας – μπορείς να πεις αυτό, δε μπορείς να λες το άλλο, απαγορεύεται να επαναλάβεις αυτό που είπε κάποιος – είναι απόλυτη ανοησία” , απάντησε στην Ουέξτον, λέγοντας ότι “πρόκειται να καταστρέψει το έθνος μας και πρέπει να είμαστε πιο ώριμοι από αυτό» .

Ρεπορτάζ της Watchington Post τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι δεκάδες στελέχη της HUD ενοχλήθηκαν από τις παρατηρήσεις του Κάρσον κατά τη διάρκεια συνάντησης, στην οποία ισχυρίστηκε ότι η κοινωνία δε γνωρίζει πια τη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είπε ακόμη ότι τα καταφύγια αστέγων, που χωρίζονται με βάση το φύλο, θα πρέπει να είναι σε θέση να απομακρύνουν τα τρανς άτομα κατά τη διακριτική τους ευχέρεια.

Οι δημοκράτες καταδίκασαν τα τρανσφοβικά σχόλια του Κάρσον, ακόμα και όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τις απόψεις του σε μια συνέντευξή του στο Fox News αναφέροντας τη Βίβλο, η οποία “δε λέει τίποτα για τους τρανς ανθρώπους” . Η Κέιτι Χιλλ (Katie Hill) και ο Μάικ Κουίγκλι (Mike Quigley) την 1η Οκτωβρίου, κατέθεσαν ψήφισμα δηλώνοντας ότι «οι δηλώσεις αυτές είναι απίστευτα ασεβείς και αντικατοπτρίζουν μισαλλοδοξία, που είναι αφανής και αντιπαραγωγική για την αποστολή του οργανισμού.” 

Ακόμα, οι υποψήφιες Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris), Ελίζαμπεθ Ουόρεν (Elizabeth Warren) και ο υποψήφιος Χουλιάν Κάστρο (Julián Castro) κάλεσαν τον Κάρσον να πάρει πίσω τις δηλώσει του.

Η τρανσφοβία του Κάρσον έχει επιπτώσεις στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, που αναζητούν στέγαση σε δημόσιες δομές. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Κάρσον και της διοίκησης του Τραμπ επιτρέπεται σε καταφύγια αστέγων να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των τρανς ανθρώπων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!