“Fetish”, η έκθεση του Άδωνι Σταμούλη στο Rooster

13/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Το Rooster είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τον Άδωνι Σταμούλη στη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο Fetish”. Ο Άδωνις με σπουδές στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στον αρχιτεκτονικό φωτισμό δραστηριοποιείται στο χώρο του σύγχρονου σχεδιασμού, της διακόσμησης αλλά και στη νέα εικαστική σκηνή.

Πειραματίζεται κυρίως με νέα μέσα, όπως σχεδιαστικές λογισμικές εφαρμογές, αλλά και με τη φωτογραφία, με αποτέλεσμα τα έργα του να αποτελούν κολάζ από ψηφιακές μεικτές τεχνικές.

Ο Άδωνις Σταμούλης – αυτή τη φορά – μελετά τη σεξουαλική ψυχική ενέργεια , το ερωτικό κάλεσμα στο άγνωστο, τον πόνο της διείσδυσης και το φόβο της παραδοχής των φετίχ. Εξετάζει τη φοβική νεύρωση που υποβόσκει στο άτομο μέσω του φετιχισμού – από την υπερβολική ή ελλειμματική ικανοποίηση του σεξουαλικού ενστίκτου του – και κατά συνέπεια την έκφραση του φόβου αυτού με την πραγμάτωση των πιο σκοτεινών «θέλω».

Στη νέα του δουλειά, αποφασίζει να επέμβει απευθείας πάνω στο χαρτί με ένα σκληρό υλικό, το κάρβουνο. Εμπνέεται από τη ναΐφ εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Μιρό και την ωμή street art του Μπασκιάτ. Με βάση τις παραπάνω ζωγραφικές δομές, καταπιάνεται και επαναπροσδιορίζει την έννοια του φετιχισμού μέσα από «γρήγορες εικόνες». Σκιτσάροντας άναρχα και αδρά, παίζει ανάμεσα στους ακραίους τόνους της ασπρόμαυρης αποτύπωσης, εστιάζοντας στην ένταση του σχεδίου. Μας δίνει την εντύπωση ότι προηγήθηκε ή θα ακολουθήσει, η στιγμή της κορύφωσης και η ολοκλήρωση του επιδιωκόμενου… η εκπλήρωση του φετίχ.

 

 

 “Fetish” έκθεση του Άδωνι Σταμούλη

Χώρος : Rooster

Διεύθυνση : Πλατεία Αγ. Ειρήνης 4 – Μοναστηράκι, Αθήνα

Διάρκεια Έκθεσης : 1 – 28 Οκτωβρίου 2011

Επιμέλεια Εκθέσεων: Ηλίας Ζαΐμης

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!