Το ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας θα επιτρέπει πλέον το μακιγιάζ σε όλο το προσωπικό του

21/10/2019
από

To Βασιλικό Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας (RNZN) ανακοίνωσε τις νέες -πιο- συμπεριληπτικές οδηγίες που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του προσωπικού.

Οι προηγούμενες οδηγίες επέτρεπαν τη χρήση μακιγιάζ και γενικά προϊόντων καλλωπισμού μόνο σε γυναίκες.

Τώρα όμως οι οδηγίες αυτές καταργούν τις έμφυλες διακρίσεις (ως προς τον καλλωπισμό) και είναι ίδιες για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου.

Σε μια ανακοίνωσή του στο Newshub, ο επικεφαλής για την άμυνα στο Ναυτικό, Ντέιβιντ Πρόκτορ, δήλωσε: “Το ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαιώνει ότι από την 1η Νοεμβρίου του 2019, οι οδηγίες που έχουν να κάνουν με τον καλλωπισμό και το παρουσιαστικό του προσωπικού θα αναβαθμιστούν”.

“Αυτές οι αναβαθμίσεις δείχνουν ότι το RNZN δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση”.

Αυτές οι αναβαθμίσεις δείχνουν ότι η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη είναι σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία του οργανισμού μας”.

Ο Πρόκτορ πρόσθεσε ωστόσο ότι οι οδηγίες θα εξακολουθούν να απαγορεύουν τα piercings στο σώμα και τα “υπερβολικά χτενίσματα”.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την ιδέα να επιτρέπεται στους άνδρες στρατιώτες να φορούν μακιγιάζ, παρά το γεγονός ότι ο βρετανικός στρατός δήλωνε ότι θα ακολουθήσει πρακτικές ουδέτερες ως προς το φύλο.




Δες και αυτό!