Ομοφοβικά υπονοούμενα από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ

18/10/2019

Ένα ομοφοβικό σχόλιο στο Facebook, έκανε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, Φίλιος Φυλακτού, με αφορμή γνωστό δημοσιογράφο που αρθρογράφησε για το πρόσφατο περιστατικό με τη δασκάλα που δεν έκανε προσευχή στην τάξη της.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, Κώστας Κωνσταντίνου, αρθρογράφησε για τον θέμα αυτό αλλά και για τις απόψεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ επί του θέματος, κάτι που δεν άρεσε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να απαντήσει δημόσια μέσω facebook.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ χωρίς να απαντά με επιχειρήματα καταφέρεται εναντίον του δημοσιογράφου και της δουλειάς του. Ενώ σε ένα άλλο σχόλιο αφήνει ομοφοβικά υπονοούμενα: «Άσε που έχουμε και ευθύνη γιατί, όπως λέει, έμεινε άκληρος για να μην κάνουμε μάθημα στα παιδιά του και τα χαλάσουμε. Μα είναι σίγουρα αυτός ο λόγος ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει???».

Το περιστατικό σχολίασε και η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, η οποία με ανακοίνωσή της σημείωσε:

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου εκφράζει τη βαθύτατη της απογοήτευση που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ ο κ. Φίλιος Φυλακτού, χρησιμοποίησε κακοποιητικό και ομοφοβικό λόγο σε σχόλιό του σε δική του πρόσφατη ανάρτηση που αφορούσε το πρόσφατο περιστατικό με τη δασκάλα που δεν έκανε προσευχή στην τάξη της.

Την ίδια ώρα που η Accept προσπαθεί να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία, οργανώνοντας θεματική συνάντηση για εύρεση τρόπων σύγκλισης των ΛΟΑΤΙ με την Εκκλησία, ο κ. Φίλιος έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά κάνοντας ομοφοβικό σχόλιο για συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια του να κατακεραυνώσει τον γνωστό δημοσιογράφο Costis Con για τις τοποθετήσεις του στο θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία, σε σχόλιό του στην ίδια του την ανάρτηση αναρωτιέται:
“… ο Κωστής δεν έκανε παιδιά γιατί θα του τα χαλάσουμε οι δάσκαλοι ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει????”

Το σχόλιο του μάλιστα μάζεψε likes και χαμόγελα κι από άλλους δασκάλους που έπιασαν το υπονοούμενο και το ευχαριστήθηκαν.

Το ομοφοβικό σχόλιο του κ. Φίλιου στεναχώρησε πολύ την οργάνωσή μας γιατί αυτός ο κύριος είναι εκπρόσωπος των δασκάλων και οι απόψεις του πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι;

Αναμένουμε την απάντηση του κ. Φίλιου και γι’ ακόμη μια φορά εκφράζουμε την απογοήτευσή μας αλλά και την ανησυχία μας για το τι πραγματικά διδάσκεται στα σχολεία για την ομοφοβία και τρανσφοβία, όταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μας κακοποιούν λεκτικά και δημόσια.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!