Απέσυρε τη μήνυση ο Ρώσος που υποστήριζε ότι έγινε γκέι από το iPhone

17/10/2019
από
Απέσυρε τη μήνυση ο Ρώσος που υποστήριζε ότι έγινε γκέι από το iPhone
Απέσυρε τη μήνυση ο Ρώσος που υποστήριζε ότι έγινε γκέι από το iPhone

Ο καταγγέλλων, D. Razumilov, είχε ισχυριστεί ότι έγινε γκέι μέσω του iPhone, όταν χρησιμοποίησε μια εφαρμογή και έλαβε νομίσματα με το όνομα «GayCoin» .

Αρχικά, είχε ζητήσει 1 εκατομμύριο ρούβλια (15.560 δολαρίων) αποζημίωση από την Apple.
Αρχικά, είχε ζητήσει 1 εκατομμύριο ρούβλια (15.560 δολαρίων) αποζημίωση από την Apple.

Ο Razumilov είναι από τη Ρωσία και υπέβαλε μήνυση εναντίον της Apple, ωστόσο, την απέσυρε, σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες, λόγω του φόβου του για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, δήλωσε η δικηγόρος του.

“Σήμερα εγκαταλείψαμε τις νομικές απαιτήσεις” , δήλωσε η δικηγόρος του, Sapizhat Gusnieva, μετά από μια πρώτη ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο της Μόσχας. Ο πελάτης της “δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίσει την υπόθεση” , δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο. Η Gusnieva είπε ότι ο Razumilov  αντιμετώπισε πίεση στο διαδίκτυο, από “haters που βρήκαν τα στοιχεία του” και “από υποστηρικτές της Apple που άρχισαν να του γράφουν μηνύματα” . Αποφάσισε να μην το προχωρήσει, επειδή δε μπορούσε να παρακολουθήσει τις προσεχείς ακροάσεις, που θα ακολουθούσαν και απαιτούσαν την παρουσία του.

Στην αρχική καταγγελία, ο Razumilov ισχυρίστηκε ότι “μετατράπηκε” σε γκέι όταν κατέβασε εφαρμογή Bitcoins στο iPhone του, αλλά έλαβε ένα διαφορετικό νόμισμα, που ονομάζεται “GayCoin” με τη σημείωση: “Μην κρίνετε μέχρι να το δοκιμάσετε” .

Στη συνέχεια χώρισε με την κοπέλα του και ξεκίνησε μια σχέση με έναν άνδρα, όμως ντρεπόταν γι’ αυτό. Ε, και κατηγόρησε την Apple.

Αρχικά, είχε ζητήσει 1 εκατομμύριο ρούβλια (15.560 δολαρίων) αποζημίωση από την Apple. Ο εκπρόσωπος της Apple μετά την ακρόαση δεν έκανε σχόλια στα ΜΜΕ.

Η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη στη Ρωσία, όπου οι αναφορές για παραβιάσεις των δικαιωμάτων και επιθέσεις εναντίον των ΛΟΑΤ ανθρώπων είναι κάτι συχνό. Η Μόσχα το 2013 εισήγαγε νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» , η οποία απαγορεύει επισήμως την «προώθηση μη παραδοσιακών τρόπων ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον ακτιβισμό για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα γενικότερα.

https://avmag.gr/113103/ypostirizei-pos-to-iphone-toy-ton-ekane-gkei-kai-minyei-tin-apple/




Δες και αυτό!