Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία συνέλαβαν 23χρονο επειδή ανέβασε μια φωτογραφία του με μαγιό

15/10/2019

O Σαχαίλ Αλ Τζαμίλ είναι 23 χρόνων και ζει στη Σαουδική Αραβία ως ανοιχτά γκέι. Έχει μάλιστα το δικό του κανάλι στο YouΤube.

Όπως καταγγέλλει, συνελήφθη από την αστυνομία για “προώθηση γυμνού μέσω διαδικτύου” και τώρα κινδυνεύει να μπει φυλακή επειδή ανέβασε μια φωτογραφία του, που έδειχνε τον ίδιο σε μια παραλία να φοράει ένα μαγιό.

Η φωτογραφία του λογοκρίθηκε από τη νομοθεσία για τη δημόσια ευπρέπεια που πέρασε τον περασμένο μήνα και απαγορεύει στους άνδρες να φορούν σορτσάκια. Παράλληλα, στη Σαουδική Αραβία είναι παράνομο να είσαι γκέι.

Επομένως, είναι πιθανό οι αρχές να στοχοποίησαν τον Τζαμίλ λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Ο ίδιος μετρά περισσότερους από 170.000 ακόλουθους στο Twitter ενώ ανεβάζει συχνά βίντεο στο ΥouTube με θέμα τη μόδα, τον χορό και το μακιγιάζ.

Σε ένα μήνυμα στο Snapchat την Κυριακή, ο Τζαμίλ έγραψε:

“Έβγαλα μια φωτογραφία με εμένα να φοράω ένα σορτς στην παραλία και τώρα κινδυνεύω να πάω φυλακή γι΄αυτό. Η αστυνομία άλλαξε την κατηγορία σε έγκλημα στο διαδίκτυο και προώθηση γυμνού υλικού. Πώς γίνεται να είμαι γυμνός, αφού φοράω σορτς;

Είναι ντροπή να λέμε ότι το 2019 τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι ευπρόσδεκτα στη Σαουδική Αραβία και πρέπει να ζουν κρυφά. Θέλετε τουρισμό αλλά δεν μας δίνετε ελευθερίες.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!