Η συγκινητική ιστορία ενός τρανς αγοριού από την Κύπρο (βίντεο)

10/10/2019

Ο Θεό είναι ένα τρανς αγόρι που ζει στην Κύπρο. Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στην εκπομπή “Soundtrack of love” που παρουσιάζει η Χριστιάνα Αριστοτέλους.

Ο ίδιος μίλησε για τον αγώνα αποδοχής του εαυτού του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τη στήριξη της οικογένειας και κυρίως της μητέρας του.

“Από το δημοτικό κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μπορούσα να αποδεχθώ τον εαυτό μου και σε αυτό φταίει και η κοινωνία που απορρίπτει τα τρανς άτομα.

Πίεζα τον εαυτό μου να δείξω κάτι άλλο και ντυνόμουν πιο γυναικεία. Πονούσα όμως όσο έκανα αυτό το πράγμα. Όταν έβγαλα προς τα έξω αυτό που είμαι, οι γονείς μου νόμιζαν ότι είναι λόγω της εφηβείας και ότι θα περάσει. Διαγνώστηκα με κατάθλιψη και πέρασα από φάση αυτοτραυματισμού.

Ένιωσα εκφοβισμό παραπάνω στο Λύκειο. Καθηγητής με έπιανε από μαθήματα άλλης ώρας και με έβαζε να βλέπω βίντεο με ένα γκέι και έκανε εξορκισμό και ήταν μέσα του ο σατανάς. Μετά παντρεύτηκε και έκανε μωρά και είναι χαρούμενος. Μου έβαζε εικόνες της Παναγίες μέσα στη τσάντα.

Από το καιρό που έκανα το coming out μου δεν ένιωσα ποτέ μόνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη μάμα μου που με στήριξε για αυτό που είμαι και μίλησε για τα δικαιώματά μου.”

Υ.Γ. Είναι σημαντικό να βλέπουμε ιστορίες σαν κι αυτή του Θεό στην τηλεόραση. Εξίσου σημαντικό οι εκπομπές και τα κανάλια που τις προβάλλουν να ενημερωθούν σχετικά με το ποιες (κακοποιητικές) εκφράσεις είναι σημαντικό να αποφεύγουν κατά την παρουσίαση τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!