Δεν αναγνωρίζουν τον βιασμό ενός αγοριού λόγω ομοφοβίας

05/10/2019

Μήνυση αποφάσισε να κάνει μια γυναίκα από τη Δυτική Βιρτζίνια, αφού όπως υποστηρίζει αγνοούν τον βιασμό του παιδιού της λόγω ομοφοβίας. Η μήνυση κατατέθηκε ενάντια στο Monongalia County Board of Education, μιας τοπικής θεατρικής ομάδας και συγκεκριμένα βαρύνει έναν από τους δασκάλους του αγοριού.

Ήταν το 2017, όταν ο γιος της έπεσε θύμα επίθεσης και βιασμού από έναν συμμαθητή του στα καμαρίνια της ομάδας. Πριν την επίθεση, το παιδί είχε μιλήσει στον σκηνοθέτη της ομάδας αλλά και στον διευθυντή του σχολείου για τον έντονο εκφοβισμό που δεχόταν. Η μήνυση υποστηρίζει ότι δεν λήφθηκαν «τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του [παιδιού] από τον συμμαθητή που τον παρενοχλούσε.».

Το θύμα φαίνεται να μίλησε σε έναν δάσκαλο για τον βιασμό αλλά και για τις άλλες επιθέσεις που είχε δεχθεί, επτά μήνες μετά το περιστατικό. Την ίδια περίοδο, ο συμμαθητής που τον βίασε του έκανε outing σε όλη την τάξη.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το αγόρι αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα του για τον βιασμό. Η μητέρα επικοινώνησε τότε με το σχολείο, το οποίο όμως δεν φαίνεται να έλαβε κάποιο μέτρο. Η μήνυση υποστηρίζει, επίσης, ότι ο δάσκαλος έστειλε στη συνέχεια ένα μήνυμα στη μητέρα “αναγνωρίζοντας ότι το αγόρι είχε αναφέρει τον βιασμό και τις άλλες επιθέσεις που είχε δεχθεί και ότι δήθεν αποφάσισε να μην αναφέρει τα επεισόδια επειδή δεν ήθελε να προδώσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος καταγορείται, επειδή δεν προχώρησε στην καταγγελία του περιστατικού, όπως ορίζει ο νόμος. Ο ίδιος εξακολουθεί να εργάζεται στο σχολείο ενώ το παιδί που βίασε τον συμμαθητή του δεν έχει υποστεί κάποια τιμωρία.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!