Η ιστορία της αποκάλυψης του Ντανιέλ Λέβι ως γκέι

02/10/2019
από
Η ιστορία της αποκάλυψης του Ντανιέλ Λέβι ως γκέι
Η ιστορία της αποκάλυψης του Ντανιέλ Λέβι ως γκέι

Ο ηθοποιός Ντανιέλ Λέβι (Dan Levy), δέχτηκε το βραβείο Βραβείο GLAAD Ντέιβιντσον/Βαλεντίνι (Davidson Valentini Award) στο γκαλά, που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο το βράδυ.

Η ιστορία της αποκάλυψης του Ντανιέλ Λέβι ως γκέι
Η ιστορία της αποκάλυψης του Ντανιέλ Λέβι ως γκέι

Σε μία συγκινητική ομιλία, διάρκειας οχτώ λεπτών, ο ηθοποιός μίλησε για την ανησυχητική αύξηση των δολοφονιών των τρανς μαύρων γυναικών, για τη στήριξη, που είχε μέχρι μπορέσει να είναι ένας περήφανος γκέι άνδρας και για την ανάγκη να διαδώσουμε την αγάπη μας στον κόσμο.

Ο Λέβι είπε, ότι όσο καιρό ήταν στη ντουλάπα, αισθανόταν χαμένος και απών από “όλα τα καλά πράγματα” και ότι έπρεπε να χαμογελάει “με ραγισμένη την καρδιά του” , γιατί φοβόταν πολύ να πει σε κάποιο άτομο το μυστικό του.
“Θυμάμαι την εκφοβιστική συμπεριφορά, τους χαρακτηρισμούς, το σπρώξιμο, τις λοξές ματιές, εκείνον τον τύπο από την τάξη μαθηματικών, που με έλεγε “π#$#ρα”. Νόμιζα, ότι θα έπρεπε να ζήσω με το μυστικό μου – το ότι είμαι ομοφυλόφιλος – για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί δεν είχα την ασφάλεια να βλέπω άλλους ανθρώπους σαν τον εαυτό μου να γιορτάζονται από την κουλτούρα μας” .

«Αναρωτήθηκα, πώς έφτασα εδώ, σε αυτό το μέρος, να στέκομαι μπροστά σε όλες/ους/α σας απόψε, ένας ανοιχτά και υπερήφανος ομοφυλόφιλος ηττημένος στα Emmy» , αστειεύτηκε.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι το ταξίδι του ξεκίνησε με την εύρεση καλών φίλων στο γυμνάσιο, «μιας ομάδα από δυνατές, αστείες, πολύ εκθαμβωτικές γυναίκες, που κρατούσαν το μυστικό μου και ήταν οι προστάτιδες της ψυχής μου» .
“Στο τέλος, ήμουν αγαπητός” , είπε. “Ήμουν αρκετά τυχερός, που είχα μια οικογένεια, που με στήριξε δυνατά και άνευ όρων, όταν τη χρειαζόμουν περισσότερο, όταν αποκάλυψα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό στα 18” .

Δάκρυσε όταν μίλησε για την αδελφή του τη Σάρα και το πόσο του στάθηκε.

Δείτε το βίντεο με τη συγκινητική ομιλία του (στα αγγλικά):




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!