«Η δημοκρατία δέχεται επίθεση και θα χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να μιλήσω»

30/09/2019
από
Η Έλεν Μίρεν στην πασαρέλα της L’Oreal Paris
Η Έλεν Μίρεν στην πασαρέλα της L’Oreal Paris

Η βραβευμένη ηθοποιός Έλεν Μίρεν εμφανίζεται στην τηλεοπτική μίνι σειρά ως Αικατερίνη Β΄της Ρωσίας, περπάτησε ξυπόλητη στην πασαρέλα της L’Oreal Paris Le Défilé και δήλωσε: «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση και πρέπει να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να μιλήσω» .

Η Έλεν Μίρεν στην πασαρέλα της L’Oreal Paris
Η Έλεν Μίρεν στην πασαρέλα της L’Oreal Paris

Η ίδια έτρεξε και περπάτησε ξυπόλυτη στην πασαρέλα της L’Oreal Paris Le Défilé με σχεδόν χορευτικές κινήσεις και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ φαινόταν πραγματικά να το διασκεδάζει πάνω στο catwalk, φορώντας ένα αέρινο ασπρόμαυρο φόρεμα.

Η Έλεν Μίρεν έτρεξε και περπάτησε ξυπόλυτη στην πασαρέλα της L’Oreal Paris Le Défilé με σχεδόν χορευτικές κινήσεις και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό
Η Έλεν Μίρεν έτρεξε και περπάτησε ξυπόλυτη στην πασαρέλα της L’Oreal Paris Le Défilé με σχεδόν χορευτικές κινήσεις και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L’Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) στις

Η 74χρονη Μίρρεν δήλωσε ότι η περίθαλψη των γυναικών σε ορισμένα μέρη της Αμερικής είναι “τρομακτική” , αλλά πιστεύει ότι η πρόσφατη πολιτική αναταραχή συμβάλλει στην κινητοποίηση του κοινού για δράση:

Πολλά άτομα από εμάς είμαστε μισο-κοιμισμένα εδώ και πολύ καιρό… Ίσως τουλάχιστον η προσοχή των ανθρώπων αφυπνιστεί κάπως έτσι “Ω Θεέ μου, … αυτό είναι σοβαρό, πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτό.” 

"Η Αικατερίνη ήταν ερωτευμένη με τον Ποκέμκιν," είπε η Μίρρεν. Η μονάρχης απεικονίζεται συχνά ως απίστευτα ισχυρή και σεξουαλικά απελευθερωμένη.
“Η Αικατερίνη ήταν ερωτευμένη με τον Ποκέμκιν,” είπε η Μίρρεν. Η μονάρχης απεικονίζεται συχνά ως απίστευτα ισχυρή και σεξουαλικά απελευθερωμένη.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο του Sky News, Σάρα-Τζέιν Μι, για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο είπε:

“Ως ηθοποιός, γνωρίζω ότι γκρινιάζουμε και επικρίνουμε όταν [μιλάμε για την πολιτική] … Αλλά μας δίνεται ένα μικρόφωνο και μας επιτρέπεται να μιλήσουμε. Είμαι εδώ, καθισμένη μπροστά σε όλους σας με ένα μικρόφωνο, και κάποιο άτομο που κάθεται στο πίσω μέρος, δεν έχει μικρόφωνο” .

Η Μίρρεν πρωταγωνιστεί ως Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας και, όπως αναφέρει η σειρά: “αφορά στο πολιτικά ταραχώδες και σεξουαλικά φορτισμένη ζωή της πιο ισχυρής γυναίκας μονάρχη στην ιστορία” .

Η βραβευμένη ηθοποιός Έλεν Μίρεν εμφανίζεται στην τηλεοπτική μίνι σειρά ως Αικατερίνη Β΄της Ρωσίας
Η βραβευμένη ηθοποιός Έλεν Μίρεν εμφανίζεται στην τηλεοπτική μίνι σειρά ως Αικατερίνη Β΄της Ρωσίας

Γράφτηκε από τον Νάιτζελ Ουίλιαμς, με την 74χρονη ηθοποιό ως εκτελεστική παραγωγό.

Η Αικατερίνη η Μεγάλη έγινε αυτοκράτειρα της Ρωσίας το 1762 και βασίλεψε μέχρι το θάνατό της το 1796. Η μίνι σειρά, που θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, θα ακολουθεί την Αικατερίνη προς το τέλος της βασιλείας της, με τη σχέση της με τον Γρηγόριο Ποκέμκιν, που υποδύεται ο Τζέισον Κλαρκ.

“Η Αικατερίνη ήταν ερωτευμένη με τον Ποκέμκιν,” είπε η Μίρρεν. Η μονάρχης απεικονίζεται συχνά ως απίστευτα ισχυρή και σεξουαλικά απελευθερωμένη. Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει αν η μονάρχης είχε υποστεί slut-shaming, η Μίρρεν δήλωσε:

«Ναι, ήταν σεξουαλική. Ναι, είχε παράλληλες ερωτικές σχέσεις. Αλλά, από όσο μπορώ να διακρίνω ήταν εντελώς μονογαμική. Όλες οι σχέσεις της είχαν πολλή αγάπη και πάντα αποζημίωνε τους εραστές της, όταν αποφάσιζε ότι ήταν καιρός να προχωρήσει.” 

Η ηθοποιός περιγράφει την “επίθεση” στην Αικατερίνη για την σεξουαλική της ζωή, ως λόγο για τον οποίο η Ελισάβετ παρουσιάστηκε ως Παρθένα Βασίλισσα (Virgin Queen) – “ώστε να μην της επιτεθούν σ’ αυτό το επίπεδο” .

Η Μίρρεν δήλωσε ότι η μονάρχης είχε “διαγραφεί από την ιστορία” – αλλά αναμένει ότι θα δούμε στο μέλλον όλο και περισσότερες γυναίκες ηγέτιδες.

Η Μεγάλη Αικατερίνη θα προβληθεί από το Sky Atlantic και στο NOW, στις 3 Οκτωβρίου.




Δες και αυτό!