Αναβλήθηκε το Πειθαρχικό για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ

27/09/2019

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού της Αστυνομίας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (27.09.2019) για τους εννέα αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η αναβολή δόθηκε πρωτίστως λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των εμπλεκόμενων αστυνομικών και δευτερευόντως εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει την παραπομπή των αστυνομικών στην τακτική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πειθαρχικό καλείται να αποφασίσει για τις ποινές τις οποίες προτείνει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε σε βάρος των εννέα αστυνομικών και οποίες είναι αυτές της απόταξης από το Σώμα για τους τέσσερις και της αργίας με απόλυση για χρονικό διάστημα που θα κρίνει το Πειθαρχικό για τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το Πειθαρχικό δεν πρόκειται να συνεδριάσει και να κρίνει τους εννέα αστυνομικούς, νωρίτερα από τον Νοέμβριο. Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί στην πλευρά των εμπλεκόμενων η ακριβής ημερομηνία, ενώ το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!