Απέλυσαν τρανς υπάλληλο επειδή έδιωξε ομοτρανσφοβική πελάτισσα

14/09/2019

Η Natalie Weiss απολύθηκε από την δουλειά της στην καφετέρια «Cultiva Espresso & Crepes» στη Νεμπράσκα, μετά από διαπληκτισμό της με την Marilyn Synek, μέλος της αντί-LGBT ομάδας «Nebraska Family Alliance».

Μιλώντας στο περιοδικό Washington Examiner η Synek υποστήριξε ότι της ζητήθηκε να αποχωρήσει από την καφετέρια και ότι η υπάλληλος αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει λόγο των προκατειλημμένων απόψεών της.

Φωτογραφια του Cultiva Espresso & Crepes

Με μια δημόσια ανακοίνωση η καφετέρια επιβεβαίωσε το γεγονός: «Τις πρωινές ώρες διαδραματίστηκε ένα περιστατικό στο μαγαζί μας, όπου μια υπάλληλος μας ξέσπασε πάνω σε μια πελάτισσα λόγω των πολιτικών και θρησκευτικών ‘πιστεύω’ της. Η υπάλληλος απολύθηκε άμεσα.»

Συνεχίζοντας τον παραλογισμό τους, οι ιδιοκτήτες έγραψαν επίσης ότι «Αν και είμαστε περήφανα φιλελεύθεροι και πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα, θεωρούμε ασυγχώρητες τέτοιες συμπεριφορές προς τους πελάτες μας.»

«Είμαστε μια επιχείρηση και προσπαθούμε να μεταδώσουμε τον επαγγελματισμό μας στους υπαλλήλους μας, συνήθως με επιτυχία… Θα θέλαμε όλοι να γνωρίζετε πως στα καταστήματά μας, το οποιοδήποτε άτομο είναι ευπρόσδεκτο, εφόσον αυτό το άτομο δεν παρενοχλεί τους πελάτες, το προσωπικό, δεν διαπράττει αδικήματα ή καταστρέφει περιουσία. Όποια και να είναι η φυλή σου, η θρησκεία σου, η ταυτότητα φύλου σου ή τα πολιτικά σου πιστεύω, θέλουμε μόνο να απολαύσεις τον καφέ σου με ευχαρίστηση και να περάσει καλά».

Φωτογραγία της Marilyn Synek

Σε ποστ το Facebook η Natalie Weiss ανέφερε ότι αναγνώρισε την Synek. Στο ίδιο ποστ αναφέρει ότι «Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η Synek και tη στάση της «Nebraska Family Alliance» στην LGBT2QIA+ κοινότητα σαν συνιστώ να το ψάξετε.»

«Οι κάτοικοι της Νεμπράσκα σαν και εμένα καθημερινά χάνουν δουλειές και τους φεύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας της ταυτότητας τους και των ανθρώπων σαν και αυτούς που εργάζονται στο «Nebraska Family Alliance».

«Γι αυτούς που δεν γνωρίζουν, στην Νεμπράσκα μπορείς να απολυθείς ή να σε πετάξουν έξω από το σπίτι που μένεις αν είσαι LGBT2QIA+»




Δες και αυτό!