Τι απαντά το φροντιστήριο για τη διανομή του ομοφοβικού φυλλαδίου

13/09/2019

Ένα email με την επίσημη απάντηση του κέντρου ξένων γλωσσών “Γ. Σιοτρόπου- Α. Βασιλάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη” στη Νέα Σμύρνη, μας γνωστοποίησε ένας από τους ιδιοκτήτες του κέντρου, μετά το δημοσίευμα μας με τίτλο «Προώθηση ομοφοβικού υλικού από φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη».

Η απάντηση του κέντρου

«Το κείμενο για το οποίο δικαίως γίνεται τόσος λόγος γράφτηκε από την κυρία Σιοτρόπου, η οποία είναι 80 χρονών και απηχεί τις προσωπικές της απόψεις και αντιλήψεις.

Το κείμενο τυπώθηκε από την ίδια και διανεμήθηκε με δική της πρωτοβουλία, χωρίς ποτέ να ερωτηθεί η διοίκηση ή το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε καμία περίπτωση δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις της και ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή υποψία ομοφοβικού κλίματος στο φροντιστήριό μας. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε μαθητής, γονιός ή εκπαιδευτικός μας.

Ζητούμε συγγνώμη ως κέντρο ξένων γλωσσών αλλά και προσωπικά για ο,τι συνέβη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης»

Κάποια (προσωπικά) σχόλια

Είναι σαφές πως η κα. Σιοτρόπου ως συνιδιοκτήτρια αποτελεί εκπρόσωπο του φροντιστηρίου, επομένως κι οι απόψεις της αντανακλούν μοιραία κι αυτές του κέντρου.

Και μπορεί η απάντηση να μας πληροφορεί για το ότι η ίδια (η ηλικία της δεν παίζει κανέναν ρόλο) έδρασε αυτοβούλως, χωρίς η διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό να γνωρίζει κάτι, δεν αναφέρει όμως τίποτα για τις ίδιες ομοφοβικές απόψεις που φιλοξενούνταν (τουλάχιστον μέχρι εχθές) στον επίσημο ιστότοπο του κέντρου, το οποίο ήταν προσβάσιμο σε όλους άρα και στη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Πώς γίνεται λοιπόν “να μην ασπάζονται τις απόψεις της”, όταν επιτρέπουν να υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους;

Όπως και να έχει κανένα σχόλιο και καμία συγγνώμη δε θα έχει αξία αν δεν υπάρξουν οι ενέργειες που θα απομακρύνουν το κέντρο από οποιαδήποτε αναχρονιστική αντίληψη και θα διασφαλίσουν το σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!