Οι LGBTQI+ ταινίες που θα δούμε στο φετινό Animasyros

12/09/2019
από

Από τις 18 και μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, μια από τις 20 σημαντικότερες διοργανώσεις παγκοσμίως για την τέχνη της εμψύχωσης, επιστρέφει για 12η χρονιά, στο νησί της Σύρου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιέχει και μία σειρά LGBTQI+ ταινιών, μια ενότητα που σηματοδοτεί τη συνεργασία για 4η συνεχή χρονιά με το Athens Pride το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας και αποτελεί φυσική συνέχεια της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το θεσμό. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά πρωτοποριακών ταινιών μικρού μήκους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της LGBTQI+ θεματολογίας, όπως το coming out, το τρανς γάμο, το φεμινισμό, την πολυγαμικότητα, το στίγμα του HIV, την τεκνοθεσία κ.ά.

Το αφιέρωμα θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 22.45 στο θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι LGBTQI+ ΤΑΙΝΙΕΣ

JAR / ΒΑΖΟ

Oταν θες σνακ κι όλα πάνε στραβά.

Σκηνοθεσία/Direction, Σενάριο/Screenplay, Εμψύχωση/Animation: Lizzy Dolce, Μουσική/Music: The Arsonist, Παραγωγή/Production: SVA 2nd Year Film


MOM’S CLOTHES / ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Διαλογισμός μέσα κι έξω από την ντουλάπα. Η αντανάκλαση της ζωής της μητέρας του δημιουργού πάνω στη δική του ζωή αποτυπώνεται σε animated υφάσματα. Μαλακά, άγρια, λεπτά, γερά, λουλουδάτα ή ζωγραφισμένα αποτυπώνουν τα όνειρα και την αυτογνωσία μέσα από ερωτήματα που αναδύονται από τα ίδια τα ρούχα.

Σκηνοθεσία/Direction, Σενάριο/Screenplay, Εμψύχωση/Animation, Μουσική/Music, Παραγωγή/Production: Jordan Wong


MY LITTLE PRINCESS / Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ

Tο υπέροχο ταξίδι μιας τρανς γυναίκας, ενώ χορεύει με τον στοργικό και υποστηρικτικό πατέρα της τη μέρα του γάμου της.

Σκηνοθεσία/Direction, Σενάριο/Screenplay, Εμψύχωση/Animation: Hathaison Gerdprasert
Μουσική/Music:Jonny Easton, Παραγωγή/Production: Hgerdprasert


THE FISH CURRY / ΨΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΙ

O 28χρονος Lalit αποφασίζει να αποκαλυφθεί σε κάποιον πραγματικά μοναδικό και πολύ κοντινό του άνθρωπο. Τον πατέρα του. Για να του αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και να βρει αποδοχή, αποφασίζει να του μαγειρέψει το αγαπημένο του φαγητό, το «Maacher Jhol», μια παραδοσιακή ινδική συνταγή με ψάρι και κάρυ. Ενώ μαγειρεύει , ακούει μια διάσημη εκπομπή μαγειρικής στο ραδιόφωνο. Θα γίνει νόστιμο το ψάρι; Τόσο νόστιμο ώστε να αγγίξει την καρδιά του πατέρα του;

Σκηνοθεσία/Direction, Εμψύχωση/Animation: Abhishek Verma Σενάριο/Screenplay: Abhishek Verma, Jayesh Bhosale Μουσική/Music: Ers 126 Παραγωγή/Production: Jamuura & Abhishek Verma


THE NIGHT CLEANER / ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ

Ως νυχτερινός καθαριστής στο πιο πολυσύχναστο gay λουτρό του Καναδά, ο Τράβις φέρνει τη δουλειά στα μέτρα του. Με ωραίο χιούμορ μας προσφέρει μια διασκεδαστική αλλά και κάποιες φορές οδυνηρή περιήγηση στον κόσμο των νυχτερινών του καθηκόντων.

Σκηνοθεσία/Direction, Εμψύχωση/Animation,Παραγωγή/Production: Blair Fukumura


ZOODIO 54

Όταν δύο αχώριστοι φίλοι πάνε για clubbing, πρώτη φορά και με πολύ ενθουσιασμό, στη λαμπερή και γεμάτη ηδονή gay σκηνή του Λονδίνου, συνειδητοποιούν πως δεν χρειαζόταν να ταξιδέψουν τόσο μακριά για να βρουν τον έρωτα – καμιά φορά βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας!

Σκηνοθεσία/Direction, Εμψύχωση/Animation, Παραγωγή/Production : Rodrigo Rodriguez
Σενάριο/Screenplay: Rodrigo Rodriguez, Μarc Lewis Μουσική/Music: John Hennecy




Δες και αυτό!