Ο Σκωτσέζος ηθοποιός, Ρίτσαρντ Μάντεν, γνωστός από τον ρόλο του ως Ρομπ Σταρκ, στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, δήλωσε ότι το να υπάρχει ένας ανοιχτά gay χαρακτήρας στην επερχόμενη ταινία της Marvel, “The Eternals” είναι «εξαιρετικά σημαντικό» .

Ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Μάντεν, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, Μάιος 2019, φωτογραφία: Theo Wargo/WireImage
Ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Μάντεν, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, Μάιος 2019, φωτογραφία: Theo Wargo/WireImage

Ο ηθοποιός, ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστεί ως Ίκαρις στην επερχόμενη κινηματογραφική ταινία της Marvel Cinematic Universe με την Αντζελίνα Τζολί, τη Σάλμα Χάγιεκ, τη Τζέμμα Τσάν, τον Κουμάιλ Ναντζιάνι και τον Κιτ Χάριγκτον.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ποικίλα cast σε ολόκληρο το MCU, και για να εντείνει ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό, ο πρόεδρος της Marvel Studios, Κέβιν Φέιγκ, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει ένας ανοιχτά gay υπερήρωας. Αν και δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί ποιος θα είναι ο χαρακτήρας αυτός, ο Φέιγκ είπε ότι ο χαρακτήρας είναι άνδρας, “παντρεμένος, έχει οικογένεια κι αυτό είναι μόνο μέρος του ποιος είναι” .

Ο Μάντεν δήλωσε στο Entertainment Tonight ότι η LGBTQ ποικιλόμορφη εκπροσώπηση είναι «εξαιρετικά σημαντική» . Είπε χαρακτηριστικά:

“Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, το cast να είναι τόσο ποικιλόμορφο. Είμαι ένας λευκός, άνδρας, ηθοποιός και δεν είμαι στην πλειοψηφία αυτού του cast. Είμαι η μειοψηφία, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για την ποικιλομορφία στη σκηνοθεσία. Νομίζω ότι η Marvel είναι πραγματικά στην πρώτη γραμμή αυτού.” 

O ηθοποιός, Ρίτσαρντ Μάντεν, ως Ρομπ Σταρκ, στo Game of Thrones
O ηθοποιός, Ρίτσαρντ Μάντεν, ως Ρομπ Σταρκ, στo Game of Thrones

Επίσης, δήλωσε ενθουσιασμένος, που θα συνεργαστεί και πάλι με τον Χάριγκτον (Τζον Σνόου), μετά το Game of Thrones:

“Είμαι ενθουασιασμένος που θα συνεργαστώ με τον Κιτ και πάλι. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την Τζέμμα Τσάν, την Αντζελίνα Τζολί και τη Σάλμα Χάγιεκ και το σύνολο του cast, που είναι μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών.”