Φιλιππίνες: Το ανώτατο δικαστήριο είπε “όχι” στους gay γάμους για τεχνικούς λόγους

04/09/2019
από

Αρνητική ήταν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου στις Φιλιππίνες για μια υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει στη νομιμοποίηση των gay γάμων στη χώρα.

Οι ακτιβιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ισότητα.

O Jesus Falcis, ένας από τους ενάγοντες, υποστήριξε η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στον γάμο και δεν αναγνωρίζει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, παραβιάζει τα συνταγματικά του δικαιώματα. Δυστυχώς όμως το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, απέρριψε την υπόθεση για τεχνικούς λόγους.

Οι κυβερνητικοί δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι ο Falcis δεν είχε προσπαθήσει ποτέ να παντρευτεί, επομένως ο ίδιος “δεν θα ωφεληθεί αν οι δικαστές καταργήσουν το τμήμα του νόμου του 1987 που ορίζει τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας”.

Αν και οι Φιλιππίνες έχουν τη φήμη μιας gay friendly χώρας, αναγνωρίζει ελάχιστες νομικές προστασίες και δικαιώματα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, κυρίως λόγω των συντηρητικών καθολικών αξιών.

Το δικαστήριο πάντως, παρά την απόφαση του, έδωσε ένα κείμενο στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι “σύνταγμα δεν καθορίζει ή περιορίζει τον γάμο με βάση … τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου” και ότι “το θέμα των ομόφυλων ενώσεων είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί στο Κογκρέσο”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!