Βετεράνος ποδοσφαιριστής κάνει coming out ως αμφιφυλόφιλος

30/08/2019
από
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της NFL Ράιαν Ράσελ έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος.
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της NFL Ράιαν Ράσελ έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος.

“Θέλω να ζήσω το όνειρό μου να παίζω το παιχνίδι για το οποίο έχω εργαστεί όλη μου τη ζωή και να είμαι ανοιχτός για το άτομο που πάντα ήμουν” .

Ράιαν Ράσελ
Ράιαν Ράσελ

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος NFL του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Ράιαν Ράσελ, έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος, μέσω ενός κειμένου που έγραψε για το ESPN, όπου εξέφρασε τη λύπη του, για το ότι δεν ήταν ο αυθεντικός εαυτός του, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με μια νέα ομάδα.

“Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω ποτέ για μια δουλειά, ως κάτι άλλο, πέρα από ο εαυτός μου” , εξήγησε ο Ράσελ. “Από αγάπη, θαυμασμό και σεβασμό, θέλω η επόμενη ομάδα που θα υπογράψει μαζί μου, να το κάνει εκτιμώντας με σ’ αυτό που κάνω και γνωρίζοντας ποιος είμαι πραγματικά” .

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: “Η αλήθεια μου είναι ότι είμαι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ένας καλός συγγραφέας, ένας αγαπητός γιος, ένας αυταρχικός αδελφός, ένας φίλος που νοιάζεται, ένας πιστός εραστής και ένας αμφιφυλόφιλος άνδρας. Σήμερα, έχω δύο στόχους: να επιστρέψω στην NFL και να ζήσω ανοιχτά τη ζωή μου» .

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της NFL Ράιαν Ράσελ έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος.
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της NFL Ράιαν Ράσελ έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος.

Ο Ράσελ δήλωσε ότι επέλεξε να μιλήσει δημοσίως, επειδή δεν υπάρχουν αθλητές που να είναι out σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους στις τέσσερις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ.

“Θέλω να το αλλάξω αυτό” , συνέχισε ο Ράσελ. “Για μένα, για άλλους αθλητές που μοιράζονται αυτούς τους κοινούς στόχους και για τις γενιές των LGBTQ αθλητών που θα ακολουθήσουν” .

Μια φορά ο Ράσελ δέχτηκε ένα μήνυμα από έναν “γνωστό μπλόγκερ” ο οποίος ανακάλυψε ότι ήταν σε σχέση με έναν άντρα και είχε “αρκετά στοιχεία για να το συμπεράνει” . “Ο blogger αυτός θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι ήμουν σε μια ομόφυλη σχέση” , είπε.
“Εγώ πανικοβλήθηκα και του έγραψα στη συνέχεια, υπενθυμίζοντάς του, ότι υπήρχαν επιπτώσεις για τις ενέργειές του, που δεν καταλάβαινε πλήρως. Ήμουν σίγουρος ότι θα σκότωνε την καριέρα μου, καριέρα η οποία δεν στήριζε οικονομικά μόνο εμένα, αλλά τη μητέρα και τον παππού μου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ryan K. Russell (@rkrelentless) στις

“Θα εξαφανιζόταν ένα παιδικό όνειρο, που ήταν το προϊόν ετών σκληρής δουλειάς και θυσίας.” 

Ο Ράσελ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με την NFL, αλλά δήλωσε με σιγουριά: “Οι LGBTQ παίκτες που έχουν την άνεση να είναι ο εαυτός τους, που βγαίνουν μ’ όποιο άτομο θέλουν, που μοιράζονται κομμάτια της ζωής τους με φίλους και συμπαίκτες, δε θα διαχωρίζονται σε σχέση μ’ αυτά τα θέματα” .

Λίγο αφότου κυκλοφόρησε το δοκίμιό του, ο Ράσελ γνώρισε στον κόσμο στον σύντροφό του Κορέι Ο’ Μπράιν μέσω του Instagram με λόγια για αγάπη, πίστη και περγφάνεια.

Ο Κορέι δημοσίευσε κι εκείνος την ίδια φωτογραφία στη σελίδα του και έγραψε: “Αυτός ο άνθρωπος ήταν κορυφαίος στο @espn σήμερα το πρωί και είπε την αλήθεια του ως παίκτης της NFL και ως ο σύντροφός μου. Δε θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος #NFL.” 




Δες και αυτό!