Διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα λόγω ομοφοβικών πανό και συνθημάτων

29/08/2019
από
Ομοφοβικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γαλλία
Ομοφοβικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γαλλία

Ποδοσφαιρικός αγώνας στη Γαλλία διακόπηκε, όταν οπαδοί σήκωσαν δύο ομοφοβικά πανό και φώναξαν ομοφοβικές εκφράσεις, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Νίκαιας και Μασσαλίας την Τετάρτη (28 Αυγούστου).

Ομοφοβικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γαλλία
Ομοφοβικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Γαλλία

Οπαδοί της Νίκαια σήκωσαν ένα πανό που έγραφε: “Καλώς ορίσατε στον όμιλο INEOS: στη Νίκαια αγαπάμε, επίσης, τα πεντάλ” .

Η λέξη «pedale» στα γαλλικά σημαίνει πεντάλ, αλλά είναι, επίσης, ένας όρος που υπονομεύει τους ανθρώπους της LGBTQ κοινότητας, σύμφωνα με το BBC Sport.

Το δεύτερο πανό, επέκρινε τις αρχές της French league και έγραφε: “Περισσότεροι οπαδοί στις κερκίδες σημαίνει ένα πιο γκέι γήπεδο” .

Αφού σήκωσαν τα πανό, οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν ομοφοβικά συνθήματα σε άλλους οπαδούς και στους παίχτες.

ο διαιτητής Clement Turpin
Ο διαιτητής Clement Turpin διακόπτει τον αγώνα στο 28ο λεπτό

Όταν ο διαιτητής Clement Turpin κατάλαβε ότι οι οπαδοί δε θα σταματούσαν με τα συνθήματα στο 28ο λεπτό, διέταξε τους παίκτες, και των δύο ομάδων, να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Το σκορ ήταν 0-0 κι ο διαιτητής προειδοποίησε ότι αν δε σταματήσουν τα συνθήματα ο αγώνας θα ματαιωθεί. Τελικά, μετά από δέκα λεπτά καθυστέρηση ο αγώνας συνεχίστηκε.

Ο διευθυντής της Νίκαια, Patrick Vieria, δήλωσε:

“Ο διαιτητής είχε δίκιο να σταματήσει τον αγώνα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Το μήνυμα ήταν σαφές και ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή. Μπορεί να μας έδινε λίγο περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουμε να πάμε στους οπαδούς και να τους ζητήσουμε να αφαιρέσουν το πανό – αλλά εξήγησε τα πράγματα έτσι, που το καταλαβαίνω πολύ καλά» .

Η υπουργός ισότητας της Γαλλίας επαίνεσε τον διαιτητή και έκανε το εξής tweet:

“Συγχαρητήρια στον διαιτητή #ClementTurpin, του οποίου η δέσμευση για το σεβασμό του ποδοσφαίρου είναι γνωστή, που διέκοψε τον αγώνα #OGCNOM # NiceOM, παρόλα τα πολλαπλά αιτήματα για να απομακρυνθεί το ομοφοβικό πανό, που λέρωνε τις κερκίδες.

“Το ποδόσφαιρο είναι θέμα πάθους, όχι μίσους!”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!