Ιερέας ξόδεψε λεφτά καθολικής εκκλησίας σε dating στο Grindr

28/08/2019
από
Ιερέας, Πενσυβάνια
Ιερέας, Πενσυβάνια

Η αστυνομία κατηγόρησε έναν ιερέα της Πενσυλβάνιας ότι έκλεψε σχεδόν 100.000 δολάρια από ενορίτες και ξόδεψε, μέρος των χρημάτων αυτών, σε συναντήσεις του με άνδρες, που γνώρισε στο Grindr.

Joseph McLoone, Ιερέας, Πενσυβάνια
Joseph McLoone, Ιερέας, Πενσυβάνια

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Joseph McLoone ότι έκλεψε 98.405,50 δολάρια, ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές και εκκλησιαστικά κεφάλαια από το 2011. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο McLoone άνοιξε έναν μυστικό λογαριασμό και απέσπασε τα χρήματα από την εκκλησία για προσωπική του χρήση.

Μεταξύ των υποτιθέμενων δαπανών του φαίνεται ότι καταβλήθηκαν 1.200 δολάρια σε έναν κρατούμενο για διευκόλυνση κράτησής του στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την ποινική καταγγελία, ο McLoone είπε στους ανακριτές ότι γνωρισε τον φυλακισμένο στο Grindr και προχώρησαν τη γνωριμία τους εκεί για να συνάψουν σεξουαλική σχέση. Εκτέλεσε άλλες 17 πληρωμές, συνολικού ύψους 1.720 δολαρίων, σε γνωριμίες μέσω του Grindr.

Η Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας διεξήγαγε έρευνα για τον McLoone πριν από ένα χρόνο, στέλνοντάς τον σε διοικητική άδεια, πριν τελικά παραιτηθεί. Αν και ο McLoone παραιτήθηκε το 2018, η Αρχιεπισκοπή υποστήριξε ότι «παραμένει σε διοικητική άδεια» .

Η δικηγόρος του McLoone, Melissa McCafferty, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα στο λογαριασμό ανήκαν στον πελάτη της:

“Το τι έκανε με τα προσωπικά του χρήματα είναι δικό σου θέμα” , δήλωσε στην New York Post: “Το θέμα μπορεί να είναι μεταξύ του ίδιου και της Αρχιεπισκοπής, αλλά δεν είναι μεταξύ του ίδιου και του Νόμου.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!