Πρόστιμο σε αρτοποιείο της Ρωσίας για ομοφοβική πινακίδα

28/08/2019
από
Youtube, Ρωσία
Youtube, Ρωσία

Ένα αρτοποιείο στη Ρωσία θα πληρώσει πρόστιμο, επειδή κρέμασε μία πινακίδα, που έλεγε ότι τα LGBTQ άτομα “δεν επιτρέπονται” να μπαίνουν στο μαγαζί.

Youtube, Ρωσία
Youtube, Ρωσία

Ο φούρνος “Ipakov Brothers” λειτουργεί από φέτος τον Φεβρουάριο στην πόλη Kemerovo. Στην είσοδο του μαγαζιού, όμως, βρίσκεται κρεμασμένη μία ξύλινη πινακίδα που γράφει: “Οι π@#$δες δεν επιτρέπονται” .

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο 360tu.ru την εποχή εκείνη, ο συνιδιοκτήτης Anton Ipatov δήλωσε ότι η πινακίδα δεν κάνει διάκριση σε κανέναν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους The Times της Μόσχας, το Κεντρικό Επαρχιακό Δικαστήριο του Kemerovo διαφωνεί μαζί του, και ως εκ τούτου επέβαλε στο αρτοποιείο πρόστιμο (10.000 ρούβλια – το οποίο είναι περίπου 135,12 ευρώ) για “υποκίνηση μίσους” .

Το δικαστήριο δήλωσε ότι το σύμβολο «εξευτελίζει τους ομοφυλόφιλους ως μια ομάδα ανθρώπων που διακρίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό» και θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα συναισθήματα των πελατών, εναντίον των LGBTQ ανθρώπων.

Ο Ipatov δήλωσε στο δικαστήριο ότι η πινακίδα κρεμάστηκε εκεί λόγω «προσωπικών πεποιθήσεων» και πιστεύει ότι το να δέχεται LGBTQ άτομα στο αρτοποιείο του θα μπορούσε να «επηρεάσει τα παιδιά του» επειδή «κάθετι αφύσικο είναι ξένο προς αυτόν» .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Братья Ипатовы 18+ (@krestyanskoedelo) στις

Η απόφαση είναι αρκετά απροσδόκητη δεδομένης της αυξανόμενης εχθρότητας της Ρωσίας έναντι της κοινότητας των LGBTQ ατόμων, κι ενώ η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στη Ρωσία, ο νόμος περί της «gay προπαγάνδας» του Προέδρου Vladimir Putin έχει δημιουργήσει ένα εχθρικό περιβάλλον για τους LGBTQ ανθρώπους.

Ρωσία: Δολοφόνησαν γνωστή ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια

Εγκατέλειψαν τη Ρωσία για να μην χάσουν τα παιδιά τους




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!