Απαγόρευση του Queer Olympix λόγω “κοινωνικής ευαισθησίας” στην Τουρκία

26/08/2019
από

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ακύρωσαν το τρίτο ετήσιο Queer Olympix την τελευταία στιγμή, λόγω των αποκαλούμενων «κοινωνικών ευαισθησιών» .

130 αθλητές θα λάμβαναν μέρος στους αγώνες, σε συνήθεις Ολυμπιακά και άλλα αθλήματα, όπως το άλμα εις μήκος, το ποδόσφαιρο και το beach volleyball. Η Elif Kaya, μία από τις διοργανώτριες της εκδήλωσης δήλωσε στο AFP: “Μας είπαν ότι δεν έχουμε καμία άδεια για το γεγονός. Αντιμετωπίσαμε την αστυνομία και δύο κανόνια νερού. Οι αρχές μας ενημέρωσαν για την απαγόρευση την τελευταία στιγμή, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε ένσταση” .

Η απαγόρευση επιβεβαιώθηκε, επίσης, από την queer ποδοσφαιρική ομάδα Atletik Dildao, η οποία ανακοίνωσε στο Instagram:

“Σήμερα το πρωί μάθαμε ότι το Queer Olympix που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (24-25 Αυγούστου) απαγορεύτηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Kadıköy ως προφύλαξη από τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν λόγω κοινωνικών ευαισθησιών.
“Ο λόγος που ακρώνεται αφορά στην πρόληψη πιθανών εγκλημάτων, για την προστασία της δημόσιας υγείας, της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ηθικής σύμφωνα με το νόμο 2911, πράξη 17.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Atletik Dildoa (@atletikdildoa) στις

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, πρόσθεσαν:

«Ενημερωθήκαμε ότι αν κάνουμε «άλμα εις μήκος» , απειλείται η δημόσια υγεία, η δημόσια τάξη και η δημόσια ηθική… Το προσωπικό προετοιμασίας 20 ατόμων στο Kalamış ενημερώθηκε για την απαγόρευση από οχήματα ελέγχου ταραχών και από την αστυνομία, ενώ οι συμμετέχουσες/ντες “συνοδεύτηκαν” μέχρι τα σπίτια τους. Η απόφαση εκδόθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε στιγμή καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Όλα αυτά αποδεικνύουν ένα πράγμα: Αυτές οι απαγορεύσεις αποσκοπούν στην καταπίεση όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, στην απαξίωση της εθελοντικής μας προσπάθειας και στην απόρριψη της ύπαρξή μας” .

Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτια ΛΟΑΤΙ φοιτητριών/τών ακτιβιστριών/ών στην Τουρκία




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!