“Αποφάσισα να πω όχι στον Χριστιανισμό και να ζήσω ελεύθερη ως λεσβία”

11/08/2019

Για την εμπειρία του συντηρητικού χριστιανισμού και τον εξορκισμό που δέχθηκε ως λεσβία μίλησε μια 50χρονη γυναίκα.

Ο λόγος για την Fiona Goodwin, η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία και εξήγησε στην Guardian ότι “γεννήθηκε ξανά ως χριστιανή” όταν ήταν 15 με την ελπίδα ότι θα σταματήσει η έλξη που ένιωθε για άλλα κορίτσια.

H ίδια γνώριζε ότι ήταν λεσβία από όταν ήταν 12, περιγράφοντας τη συνειδητοποίηση αυτή ως “τρομακτική”.

Η Fiona εξήγησε ότι συνέχισε να παλεύεί με τη σεξουαλικότητά της όταν μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει.

Στο 2ο έτος, εξομολογήθηκε στον πνευματικό της ότι φίλησε μια γυναίκα. Η ίδια θυμάται τον ιερέα να της λέει “ότι είχε έναν δαίμονα μέσα της και ότι θα πρέπει να κάνει εξορκισμό”.

“Θυμάμαι τις στιγμές του εξορκισμού. Θυμάμαι να κλαίω γιατί είχα 4 άνδρες να ουρλιάζουν στ΄αυτί μου. Να κλαίω για όλα αυτά τα χρόνια πόνου και μοναξιάς. Είχα την αίσθηση ότι κράτησε για ώρες”.

Η Fiona εξήγησε ότι φυσικά ο εξορκισμός δεν έκανε τίποτα. Επέστρεψε στις σπουδές της και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία για να γίνει νοσοκόμα. Αποφάσισε να συνεχίζει να ζει καταπιέζοντας τον εαυτό τους.

Χρόνια αργότερα, η Fiona αποφάσισε να ζήσει στο Λος Άτζελες κάνοντας παράλληλα coming out ως λεσβία.

“Ο φόβος ότι ζούσε μέσα μου ένας δαίμονας μαζί με την εσωτερικευμένη μου ομοφοβία, με κράτησε στην ντουλάπα σχεδόν μέχρι τα 50 μου”.

“Χρειάστηκε να έρθω σε επαφή με άτομα που ζούσαν ανοιχτά ως LGBT για να καταλάβω ότι δεν έχω τίποτα κακό”

“Αποφάσισα να πω όχι στον Χριστιανισμό και να ζήσω ελεύθερη ως λεσβία”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!