Δήμαρχος αποκάλεσε το LGBTQ κίνημα “Προσβολή στον Παντοδύναμο Θεό” 

09/08/2019
από

Δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϋ ξεκινά μια εκστρατεία εναντίον του νόμου του κράτους, με τον οποίο επιβάλλεται στο πρόγραμμα σπουδών να συμπεριλαμβάνονται τα LGBTQ ζητήματα στα δημόσια σχολεία, αποκαλώντας το κίνημα για την ισότητα των LGBTQ ατόμων “προσβολή στον παντοδύναμο θεό” .

“Μερικές φορές οι νόμοι εισάγονται με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά μερικές φορές πηγαίνουν προς τη θάλασσα. Από τη δική μου οπτική, θεωρώ ότι έχουμε περάσει τη γραμμή του παραλογισμού» , δήλωσε ο Alfonso Cirulli, δήμαρχος της πόλης Barnegat, σε συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής την Τρίτη, σύμφωνα με το Jersey Shore Online.

Ο Cirulli, ένας ρεπουμπλικάνος και πρώην διευθυντής σχολείου, αντιτίθεται σε ένα νομικό μέτρο, που υπογράφτηκε από τον δημοκρατικό κυβερνήτη Phil Murphy τον Ιανουάριο, που απαιτεί από τα γυμνάσια και τα λύκεια να συμπεριλάβουν οδηγίες και να υιοθετήσουν εκπαιδευτικά υλικά, που να απεικονίζουν με ακρίβεια την πολιτική και κοινωνική συνεισφορά ατόμων με αναπηρίες και των λεσβιών, gay, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ το σχολικό έτος 2020-2021, αλλά ο Cirulli κάλεσε τους τοπικούς υπαλλήλους των σχολείων και τους ηγέτες της πίστεως να το πολεμήσουν.

Ο Cirulli δήλωσε ότι η “σεξουαλική προτίμηση είναι μια επιλογή και ότι η έκκληση για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων αρνείται τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.” 

Για τον LGBTQ ακτιβισμό στο σύνολό του είπε:

Αυτό το πολιτικό κίνημα είναι μια προσβολή στον παντοδύναμο Θεό με πρόθεση να εξαλείψει πλήρως το νόμο του θεού. Η βίβλος μας λέει ότι θα το προσπαθήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν και θα πληρώνουν αιώνια για την εξέγερσή τους» .

Ανέφερε, επίσης, ότι ο νέος νόμος για το πρόγραμμα σπουδών είναι «ηθική διδασκαλία» .

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι κάθε συνεδρίαση της επιτροπής δήμων ανοίγει με προσευχή από ένα τοπικό μέλος του κλήρου.

Πολλοί πολίτες που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τις διαφορές τους με τον δήμαρχο, ενώ ορισμένοι συμφώνησαν με τις παρατηρήσεις του.

Ο Wayne Besen, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας των δικαιωμάτων των LGBTQ ατόμων είπε:

“Δεν υπάρχει τίποτα παράλογο στο να διδάξουμε την αλήθεια και να δείξουμε πίστη στους LGBT ανθρώπους, που βοήθησαν στη βελτίωση αυτής της χώρας από την αρχή. Αυτό που κάνει ο Cirulli είναι απρόσεκτο. Απαιτεί η κυβέρνηση να πει ψέματα για την πραγματικότητα στις/ους μαθήτριες/τές. Επιμένει, ότι χτίζουμε ένα γιγαντιαίο ντουλάπι που να καθιστά τους LGBT ανθρώπους αόρατους» .

“Ο δήμαρχος δεν έχει πρόβλημα με τη διδασκαλία της ηθικής – εφ ‘όσον πρόκειται για την εκκλησιαστική εκδοχή της ηθικής,” συνέχισε ο Besen, “Δεν υπάρχει άραγε υποκρισία ή αποσύνδεση από την πραγματικότητα εδώ.” 

Στον ισχυρισμό του Cirulli ότι «δεν υπάρχει κανένα μίσος ή φανατισμός» στις παρατηρήσεις του, ο Besen απαντά:

«Ο Cirulli προσπαθεί να κρατήσει τις προσωπικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις κάτω από τον λαιμό όλων των κατοίκων του Νιου Τζέρσεϋ. Και ναι, ο κ. δήμαρχος, προσπαθώντας να σβήσει τη συνεισφορά μιας ολόκληρης κοινότητας, γίνεται ο ίδιος, ο ορισμός του φανατισμού» .

Ο Besen είπε τέλος ότι ο δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!