Οι Within Temptation ακύρωσαν συναυλία όταν αποκλείστηκε μπάντα για ομοφοβικούς λόγους

06/08/2019
από

Ο Hamil Sinno είναι ο ανοιχτά gay frontman των Mashrou’ Leila, όπου τόσο ο ίδιος, όσο κι η μπάντα του, έχουν φάει ban από πολλές ομοφοβικές χώρες, συναυλίες και φεστιβάλ.

Mashrou' Leila
Mashrou’ Leila

Μία από αυτές τις χώρες είναι κι ο Λίβανος. Πρόσφατα, μάλιστα, υπήρξε πάλι αποκλεισμός των Mashrou’ Leila και του gay frontman τους, Hamil Sinno, από τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Byblos στο Λίβανο.

Στο ίδιο Φεστιβάλ συμμετέχει και το ολλανδικό μέταλ συγκρότημα Within Temptation. Μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός απέσυραν τη συμμετοχή τους και ακύρωσαν τη συναυλία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Within Temptation
Within Temptation

Έγραψαν στο Facebook:

“Με βαριά καρδιά πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
“Όπως γνωρίζετε, προγραμματίσαμε να παίξουμε το Φεστιβάλ Byblos στο Λίβανο στις 7 Αυγούστου. Όμως, ανακαλύψαμε ότι μια άλλη μπάντα, που ονομάζεται Mashrou ‘Leila, αποκλείστηκε από το Φεστιβάλ, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την επιτροπή του Φεστιβάλ, επειδή θρησκόληπτα φανατικά άτομα ζήτησαν να ακυρωθεί η συμμετοχή τους, διαφορετικά απείλησαν ότι θα ακολουθήσει βία.

Εκτός από το γεγονός ότι οι λιβανέζικες αρχές δεν είναι, αυτή τη στιγμή, σε θέση να παράσχουν στις καλλιτέχνιδες και στους καλλιτέχνες την ασφάλεια για να ερμηνεύσουν ειρηνικά, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την εμφάνισή μας στο Byblos σε αλληλεγγύη προς τους Leila Mashrou και να υποστηρίξουμε τη συμπεριληπτικότητα, την ελευθερία του λόγου και έκφρασης.

Για σας, τις/τους οπαδούς μας στο Λίβανο, μας πονάει που πήραμε αυτή την απόφαση.
Η τελευταία μας εμφάνιση στο Λίβανο είναι ακόμα πολύ ζωντανή στο νου και τις καρδιές μας. Προσβλέπουμε σε καλύτερες ημέρες για να επιστρέψουμε σε σας στο Λίβανο» .




Δες και αυτό!