Όχλος λιντσάρει και σκοτώνει τρανς γυναίκα στην Ινδία

25/07/2019

Μια 32χρονη τρανς γυναίκα λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο, στην περιοχή της δυτικής Βεγγάλης, στην Nagrakata.

Σύμφωνα με αρκετά από τα τοπικά μέσα, η γυναίκα δέχθηκε επίθεση μετά από ψευδείς ισχυρισμούς ότι απήγαγε παιδιά, που οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία της από όχλο που μαζεύτηκε άρχισε γύρω της.

Στο σκληρό βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ και σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα κυνηγήθηκε, ενώ την κακοποιούσαν λεκτικά και σωματικά χτυπώντας την με πέτρες στο κεφάλι.

Παρόλο που η γυναίκα είναι πεσμένη στο έδαφος γεμάτη αίματα λάσπες, κανένας δεν προσπαθεί να τη βοηθήσει ενώ αρκετά άτομα φαίνεται να βιντεοσκοπούν το περιστατικό με το κινητό τους.

Δυστυχώς, η αστυνομία δεν μπόρεσε έγκαιρα να σώσει την γυναίκα από τη πλήθος με την ίδια να αφήνει την τελευταία της πνοή, κατά τη  μεταφορά της στο νοσοκομείο.

«Καταφέραμε να σώσουμε το θύμα, αλλά το άτομο πέθανε κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Debasish Chakraborty εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας επίσης ότι «κανένα περιστατικό απαγωγής δεν έλαβε μέρος. Αυτές είναι απλά φήμες που αναπαράχθηκαν από ανθρώπους».

Η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις ατόμων για την δολοφονία της άτυχης τρανς γυναίκας, ενώ οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται.




Δες και αυτό!